Westfries Genootschap
Archivering
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon

Monumentale Kerken Projector Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families De Westfriese Molens

 

Delen
:RSS

Facebook

Archivering » Kroniek van West-Friesland » 1973 » maart

Kroniek van West-Friesland - maart 1973

3 maart
Graftdijk. Ome Jan Heertjes – 82 jaar – heeft 30 jaar achtereen de klok in de toren van de Ned. hervormde kerk geluid. Met handkracht.

4 maart
Venhuizen. In het nieuwe ligboxenbedrijf van veehouder Jac. J. Pereboom wordt de 500e melkkoeltank geplaatst door de C.V. 'Noord Holland'.

8 maart
Enkhuizen. De Lutherse Gemeente herdenkt haar 350-jarig bestaan. Op 22 januari 1623 werd een eerste samenkomst gehouden, maar in 1624 verbood de vroedschap deze diensten. Na veel tegenwerking werden ze echter oogluikend toegestaan. Het gebouw aan de Breedstraat bevat twee prachtige gebrandschilderde glas-in-lood ramen.

13 maart
Heiloo. Mr. C. Berkhouwer, Tweede Kamerlid voor de VVD en in Noord Holland bekend als 'Boerenkees', wordt gekozen tot voorzitter van het Europese parlement.

18 maart
Schagen. Mr. D. Breebaart (Heiloo) wordt ere-voorzitter van de Turnkring Hollands Noorderkwartier: na 37 jaar voorzitter te zijn geweest.

22 maart
Bergen. Om 'De Rustende Jager' te behouden hebben 150 collectanten in twee uur tijd ƒ 30.000,- ingezameld. De 'Rus' blijkt daarmee evenwel nog lang niet behouden te zijn.

29 maart
Bovenkarspel. Bollenkweker Jan de Wit (74) ontvangt als enige bloembollenkweker in Nederland een 'Floriade'-ereprijs, gewonnen met zijn inzending tulpen, narcissen en irissen.

Benningbroek. Veefokker Cor Timmerman legt met zijn Pan 107 (een fokprodukt van Gerrit Stapel uit Lambertschaag) voor het tweede achtereenvolgende jaar beslag op het provinciale kampioenschap bij de centrale stierenkeuring.

30 maart
Sint Maarten. Burgemeester P. Korver neemt afscheid van zijn gemeente. Hij wordt per 1 augustus opgevolgd door de heer W. Cattel, tot dan gemeentesecretaris van Moordrecht.

« februari | april »

 


© 1924-2018 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.