Westfries Genootschap
Archivering
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon

Monumentale Kerken Projector Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families De Westfriese Molens

 

Facebook

Archivering » Kroniek van West-Friesland » 1988 » februari

Kroniek van West-Friesland - februari 1988

5 februari
Hoogwoud. In zijn huidige woonplaats overlijdt Jacob Houter (79) ex-veehouder te Sijbekarspel; sedert 1951 bestuurslid en vanaf 1964 tot 1974 voorzitter en nadien erevoorzitter van de stichting ‘Tentoonstelling Opmeer’ (zie ook de 50e bundel – 1983 ‘Opmeer, vijfenzeventig keer’ door Koos Groot, blz. 98-150).

6 februari
Schoorl. Simon Gutker, hulpstrandvonder, overlijdt op 90-jarige leeftijd. Tot zijn 87e was hij als zodanig actief.

8 februari
Bovenkarspel. Voor Els Hamburg van de ‘Balletschool Grootebroek’ was het de dag van haar leven. Met enige honderden leerlingen gaf zij een avondvullende voorstelling in Theater Carré in Amsterdam. ‘Tout Grootebroek’ vulde de zaal. Er waren veertig bussen ingezet voor het vervoer.

9 februari
Waarland. In haar huisje aan de Smuigelweg overlijdt Maartje Stam-Jonker; met haar 104 jaar de oudste inwoonster van de kop van Noord-Holland. ‘Opoe’ Stam werd in Koedijk geboren.

12 februari
Tuijtjenhorn. Zuster A. Noordeloos ontvangt bij haar om gezondheidsredenen voortijdige vertrek als directrice – gedurende 17 jaar – van het bejaardentehuis ‘Sint Jozefoord’ de zilveren erepenning van verdienste van de gemeente Harenkarspel.

St. Pancras. Op 84-jarige leeftijd overlijdt Cornelis Booy. De oud-agrariër, die naast zijn woning aan het Daalmeerpad een orgelzaal bouwde en daarin een 1600 pijpen tellend kerkorgel plaatste, dat door vermaarde organisten is bespeeld. Helaas verkeert het orgel thans in een slechte toestand.

17 februari, Bovenkarspel 17 februari
Bovenkarspel. Minister Neelie Smit-Kroes (verkeer en waterstaat) opent 55e Westfriese Flora, die in het teken staat van de luchtvaart. Het bedrijf van Flora-voorzitter Henk van Dam (Oude Niedorp) wint ‘De Zilveren Tulp’. De expositie trekt ruim 115.000 bezoekers.

23 februari
Bobeldijk. In zijn woning overlijdt plorseling Simon Moeijes (65). Per 1 januari had hij zijn bestuurlijke arbeid in rundveeverbeteringsland (voorzirter Rundveeverbeteringsorganisatie Noord-Holland en Stichting Gezondheidsdienst voor Dieren West-Nederland) beëindigd. Hij was ridder in de Orde van Oranje Nassau.

24 februari
Heerhugowaard. De Gereformeerde kerk bestaat 100 jaar. Op 24 februari 1888 werden K. Bakker en C. Gootjes (ouderling) en J. Smit Jzn. en P. Spaan (diaken) als eerste ambtsdragers van deze uit de hervormde gemeente ‘dolerende groep’ bevestigd.

26 februari
Schagen. Cor Schilder (63) uit St. Maartensbrug vangt bij de spoorlijn aan de Nes een witte mol. De eerste in z'n carrière als mollenvanger.

29 februari
Wognum. In zijn woonplaats overlijdt Dirk Saal (93): fruitkweker. Maar nationale faam verwierf hij zich als koordirigent van ‘Wognums Zangkoor’ van 1917-1956. Dik 60 jaar diende hij de Ned. Herv. Gemeente als organist. Hij was ereburger van de gemeente (zie ook de 49e bundel – 1982 – ‘Zingend Wognum’ door Koos Groot, blz. 58-109).

Schagen. In zijn woonplaats Bergen overlijdt Willem Jan Wognum: van 1 juni 1946 tot 1 juni 1970 burgemeester van Schagen.

« januari | maart »

 


© 1924-2018 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.