Westfries Genootschap
Archivering
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Archivering » Boeken » Hé, is dat Westfries? » Pagina 91

Foto's uit West-Friesland

Afbeelding pagina 61

Foto, genomen te Hoogwoud in het begin van de 20ste eeuw, van het huis van Herman Friedrich Carl HABERMANN, geboren te Bippen bij Hannover op 26-9-1846 en overleden te Hoogwoud op 3-7-1939. Zijn vrouw (in 't zwart), Marie van der Oord, werd geboren te Wognum op 2-4-1860 en overleed te Hoogwoud op 5-12-1948. Hun huwelijk was kinderloos. De heer Habermann was 'poepezak' of 'lappiespoep' (manufacturier) en ventte, met de zak op de rug, in de naaste omgeving te voet. Op groter afstand ging hij met de kettekar met strijkbare kap. Het meisje met hoed is Anneke Hazelhoff, thans mevr. Fürst, wonende te Zaandam. Het jongetje met matrozenkraag is Dirk Breebaart, geboren 8-10-1905, thans burgemeester van Hoogwoud en voorzitter van het Historisch Genootschap 'Oud West-Friesland'. Daarnaast staat Corrie Stroomer met een van haar tantezeggers. Het huis van de heer Habermann in de Burgemeester Hoogenboomlaan nr. 48 is nu bewoond door mej. Erends. In de vorige eeuw vestigden veel Duitse manufacturiers zich in ons land: V & D, C & A, Köster, Stokman, Schmalz, Voss, Bruggeman, enz.

 


Hé, is dat Westfries?

160. De handel op de veemarkt was levendig; de skossen waren druk in de weer (de daghandelaars die op dezelfde dag kopen en verkopen).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2020 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.