Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1962 » juli

Kroniek van West-Friesland - juli 1962

1 juli
Gerrit Luidinga, leerling van de Helderse Bijzondere Kweekschool voor Onderwijzers(essen), wint de eerste prijs van de Europese opstellenwedstrijd, uitgeschreven door de Europese Beweging.

2 juli
† P. Noordeloos te Lutjebroek, 75 jaar oud; Ridder in de orde van Oranje-Nassau, voorzitter van de redactie-commissie.

3 juli
Eerste wekelijkse Juttersmarkt op de dinsdagen in het Stadscentrum van Den Helder gedurende de maanden juli en augustus.

5 juli
Te Akersloot opent de Commissaris van de Koningin Dr. M. J. Prinsen een grote lelietentoonstelling van meer dan 150 soorten. Al uit de 17e eeuw stammen de eerste berichten over deze teelt in Akersloot.

11 juli
Het gemeentebestuur van Alkmaar zet alle huizen aan de Bierkade op de voorlopige monumentenlijst.

12 juli
In het museum te De Rijp wordt een expositie van oude kinderprenten alsmede een tentoonstelling van oudhollandse wandtegels geopend.

13 juli
Klank- en lichtspel om kasteel Radboud te Medemblik; het spel behelst de geschiedenis van de dertiende eeuw tot heden, uitgesproken door Westfriese rederijkers en geschreven door de Medemblikker historicus W. Kramer; elke avond tot 20 september.

21 juli
Te Uitgeest wordt de grootste skelterbaan van Nederland in gebruik genomen; 670 meter lang, 7½ meter breed; gebouwd door het wegenbouwbedrijf van Piet Versluys te Bodegraven; vroeger stratenmaker te Uitgeest.
38e Westfriezendag op Wieringen met een bezoek van 275 leden; de grootste opkomst sinds de oprichting in 1924; hoogtepunt van de dag: een rondrit over het voormalige eiland met zeven touringcars.

24 juli
Hr. Ms. Onderzeebootjager ‘Rotterdam’ uit de haven van Den Helder naar Nieuw-Guinea vertrokken voor anderhalf jaar.

Op de scheepswerf ‘De Hoop’ te Den Helder, waar sinds 1882 vissersboten werden gebouwd, wordt het eerste motor-plezierjacht te water gelaten.

29 juli
75-jarig bestaan van de Langendijker Groenten Centrale; opgericht door drie vooruitstrevende tuinders D. Jongerling, P. Kostelijk en C. Berkhouwer. Simon Wagenaar, thans 94 jaar, veilde die dag 84 bloemkolen.

« juni | augustus »

 


Hé, is dat Westfries?

135. Als je zo af en toe wat aan dat werk doet, kom je er nooit mee klaar, je moet 't loif er an leggen (flink aanpakken, intensief werken).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.