Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1962 » september

Kroniek van West-Friesland - september 1962

2 september
Bij rioleringswerkzaamheden te Akersloot zijn muurresten blootgelegd uit de middeleeuwen van de woonstede van de Heren van Akersloot.

4 september
Installatie van nieuwe adelborsten Kon. Instituut voor de Marine te Willemsoord.

6 september
Beëdiging van nieuwe marine-officieren te Willemsoord.
Ter gelegenheid van de Beemster feesten van 2-9 september wordt door de oud-Beemsternaren een zonnewijzer aangeboden en onthuld in de tuin van de voormalige pastorie, die tot polderhuis wordt verbouwd.

9 september
Huize ‘Betje Wolff’ 25 jaar museum in Midden-Beemster. Doelstelling is: het bewaren, verzamelen en beschrijven van alles wat betrekking heeft op het boerenbedrijf en leven in de Beemster en omgeving.

13 september
De eerste woning in Nieuw Den Helder-Oost van een plan dat 658 marine-woningen omvat, wordt aan de bewoner, korporaal-schrijver K. van Riet overgedragen.

20-23 september
Feest ter gelegenheid van het 350-jarig bestaan van de polder de Wogmeer; eerste eigenaar Jhr. Jacob van Wassenaar van Duivenvoorde, Heer van Obdam en Hensbroek in 1607.

23 september
Hoogtepunt van de Wogmeer-feesten: opening van de nieuwe weg tussen Hensbroek en de Wogmeer, waardoor de afstand met 3,5 km bekort is.

26 september
† P. Blauw te Heer Hugowaard; 81 jaar oud. Oud-voorzitter en oprichter van de Rundveefokvereniging te Heer Hugowaard; oud-voorzitter van de afdeling Holl. Mij. voor Landbouw.

29 september
Burgemeester E. J. Diepenveen neemt afscheid van de gemeente Avenhorn na een ambtsperiode van bijna 25 jaar; geschenk van de burgerij: een televisietoestel.
Burgemeester H. Schelhaas neemt afscheid van de gemeente Langendijk met een receptie in de groenteveiling; geschenk van de burgerij: een Fiat 1500 (4-persoons auto).
Te Alkmaar is het uit het midden van de 16e eeuw daterende pand aan de Achterdam met fraaie tuitgevel gerestaureerd.

« augustus | oktober »

 


Hé, is dat Westfries?

721. Kalkedodders zijn kale, jonge vogeltjes, die nog maar korte tijd uit 't ei zijn.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.