Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1963 » februari

Kroniek van West-Friesland - februari 1963

4 februari
In een wak nabij de afsluitdijk, waar dagelijks 5000 eenden en 300 zwanen gevoederd worden, werden vijf wilde zwanen door een zeearend verscheurd.
Aan de voet van de Westfriese zeedijk te Aartswoud wordt hotel-café-restaurant ‘Wilhelmina’, met een accomodatie van 35 gasten, feestelijk geopend.

14 februari
† P. Nooteboom te Hoorn, 81 jaar oud; directeur van de Ambachtsschool van 1917-1946; ere-burger van de stad Hoorn; lid van de commissie van Landelijk Schoon.
Medemblik Nieuw wijkgebouw van het Witte en Wit-Gele Kruis gezamenlijk geopend; architect de heer W. N. Vlaming.

19 februari
Op de Westfriese Flora te Bovenkarspel kwam de heer P. Groot te Berkhout voor de derde maal in het bezit van de Zilveren Tulp en de heer Th. J. v. d. Gulik te Spierdijk ontving voorgoed de Zilveren Schuit.

20 februari
Aan de auto-tourtocht over het IJselmeer tussen Wervershoof, Medemblik, Staveren, Hindelopen en Workum nemen meer dan 900 auto's deel; gedeelten van de route hadden overeenkomst met het Noordpool-landschap.

23 februari
Op de baan van de Rijper IJsclub starten 9 arresleden met paarden bespannen, eigendom van verschillende boeren, voor een tocht door de Eilandspolder.

26 februari
De vereniging ‘Floralia’ te Hoogwoud bestaat 80 jaar.

« januari | maart »

 


Hé, is dat Westfries?

160. De handel op de veemarkt was levendig; de skossen waren druk in de weer (de daghandelaars die op dezelfde dag kopen en verkopen).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.