Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1963 » maart

Kroniek van West-Friesland - maart 1963

4 maart
De dooi valt in, na tien weken vorst. Uit de statistiek blijkt, dat alleen de winter van 1829 strenger was in de afgelopen 250 jaren. Langs de dijken van het IJselmeer stapelden zich enorme massa's sneeuw op, opgejaagd door de wind over het bevroren meer.

12 maart
Ooster-Blokker De R.-K. toneelvereniging ‘St. Michaël’ viert met het stuk ‘Plantage Tamarine’ haar 50-jarig jubileum; de heer K. Koning, bestuurslid vanaf de oprichting, jubileert eveneens.

13 maart
† B. J. van Bockxmeer te Hoorn, 58 jaar oud; regent van het St. Josephhuis, bestuurslid van de toneelvereniging ‘Kunst naar Kracht’.

17 maart
Met een receptie in café Duin neemt dokter G. J. Bloem, na een praktijk van 37 jaar, afscheid van zijn patiënten in Spierdijk en omgeving; opvolger is de zoon, dokter J. G. Bloem.

23 maart23 maart 1963, tekening: Maarten Oortwijn
In de Goorn, gem. Berkhout, viert pastoor Lemeer zijn 40-jarig priesterschap; geschenk van de parochie: een bromfiets.

27 maart
In de raadsvergadering van Bergen delen B. en W. mee, dat alle dennen in het Parnassiapark te Bergen aan Zee, gesticht door mevr. M. van Reenen-Völter, in 1911, zijn aangetast door de dennenscheerder en omgehakt moeten worden.

29 maart
Wervershoof Het nieuws- en advertentieblad ‘Binding’, dat wekelijks verschijnt, bestaat 5 jaar. Bijna 90% van de inwoners uit Wervershoof, Onderdijk, Andijk en Zwaagdijk-Oost is op de dorpskrant geabonneerd.

« februari | april »

 


Hé, is dat Westfries?

760. Om op 't land te komen moesten we over 'n smal steggie (smal brugje of bruggetje).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.