Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Verkiezing mooiste bedrijfsgebouw van Westfriesland

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1963 » april

Kroniek van West-Friesland - april 1963

3 april
Aan de veiling te Noordscharwoude brengt een partij gele kool, bestemd voor de export, de topprijs van ƒ 100,- per 100 kg op; oorzaak schaarste aan verse groenten in heel Europa.

13 april
Acht hectaren van het Robbenoord-bos in de Wieringermeer door brand verwoest.

17 april
† W. C. Ninaber te Driebergen, 80 jaar oud; oud-burgemeester van Koedijk en Beemster.

18 april
Enkhuizen Het huis van dokter Paludanus in de Westerstraat no. 65, deskundig gerestaureerd en voor particuliere bewoning ingericht door de eigenaar, de heer P. D. Kreb, boerenzoon uit de Beemster.

22 april
Mevr. Stijntje Schild-de Haan viert te Enkhuizen in goede gezondheid haar honderdste verjaardag en bereikt daarmee dezelfde leeftijd als haar moeder destijds.

26 april
Het aannemings- en wegenbouwbedrijf v.h. firma J. Ooms en Zn N.V. viert met de ruim 200 medewerkers het vijftigjarig bestaan in de Parkzaal; oprichter J. Ooms, naar wie een straat in Avenhorn is genoemd.

27 april
Tijdens de bestuursvergadering van ‘Oud West-Friesland’ reikt de voorzitter enkele exemplaren van het boekje ‘Hé, is dat Westfries’ aan de pers uit; het is onder auspiciën van het Genootschap uitgegeven als no. 1 van de Stolphoevereeks. Auteur H. Langedijk, hoofd ener school te Spierdijk.

30 april
De heer P. Blaauboer te Barsingerhorn, oud-burgemeester en bestuurslid van de Waard- en Groetpolder, lid van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, is benoemd tot officier in de orde van Oranje-Nassau.
In het defilé door de voortuin van paleis Soestdijk ter gelegenheid van de verjaardag van H.M. de Koningin trommelen de jeugd-drumband uit Enkhuizen en de Westfriese boertjes uit Hoorn dapper mee.

« maart | mei »

 


Hé, is dat Westfries?

33. Ik ben op de zuikerstikken geweest (kraamvisite). Wat had m'n zus 'n pittig kloin purkie ('n lief klein kindje) in de wieg. Toen de buurmeisjes twee jaar geleden bij haar waren op de bruidstranen (in de bruidsdagen 'n glaasje kwamen drinken ten afscheid), was ze al gelukkig, maar 't haalt niet bij 't geluk van nu.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2021 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.