Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1963 » april

Kroniek van West-Friesland - april 1963

3 april
Aan de veiling te Noordscharwoude brengt een partij gele kool, bestemd voor de export, de topprijs van ƒ 100,- per 100 kg op; oorzaak schaarste aan verse groenten in heel Europa.

13 april
Acht hectaren van het Robbenoord-bos in de Wieringermeer door brand verwoest.

17 april
† W. C. Ninaber te Driebergen, 80 jaar oud; oud-burgemeester van Koedijk en Beemster.

18 april
Enkhuizen Het huis van dokter Paludanus in de Westerstraat no. 65, deskundig gerestaureerd en voor particuliere bewoning ingericht door de eigenaar, de heer P. D. Kreb, boerenzoon uit de Beemster.

22 april
Mevr. Stijntje Schild-de Haan viert te Enkhuizen in goede gezondheid haar honderdste verjaardag en bereikt daarmee dezelfde leeftijd als haar moeder destijds.

26 april
Het aannemings- en wegenbouwbedrijf v.h. firma J. Ooms en Zn N.V. viert met de ruim 200 medewerkers het vijftigjarig bestaan in de Parkzaal; oprichter J. Ooms, naar wie een straat in Avenhorn is genoemd.

27 april
Tijdens de bestuursvergadering van ‘Oud West-Friesland’ reikt de voorzitter enkele exemplaren van het boekje ‘Hé, is dat Westfries’ aan de pers uit; het is onder auspiciën van het Genootschap uitgegeven als no. 1 van de Stolphoevereeks. Auteur H. Langedijk, hoofd ener school te Spierdijk.

30 april
De heer P. Blaauboer te Barsingerhorn, oud-burgemeester en bestuurslid van de Waard- en Groetpolder, lid van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, is benoemd tot officier in de orde van Oranje-Nassau.
In het defilé door de voortuin van paleis Soestdijk ter gelegenheid van de verjaardag van H.M. de Koningin trommelen de jeugd-drumband uit Enkhuizen en de Westfriese boertjes uit Hoorn dapper mee.

« maart | mei »

 


Hé, is dat Westfries?

305. Als er sneeuw of ijs is, halen de kinderen de toog (prikslee) van de zolder.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.