Westfries Genootschap
Archivering
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon

Monumentale Kerken Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

 

Facebook

Archivering » Kroniek van West-Friesland » 1963 » juli

Kroniek van West-Friesland - juli 1963

2 juli
Dr G. D. Swanenburg de Veije, tot voor kort schoolarts in het district Alkmaar, ontvangt te Amsterdam uit handen van Z.K.H. Prins Bernhard de zilveren anjer voor het boek ‘Paddenstoelen, hun grond en kleur’, dat samen met de heer H. Kleyn als hobby tot stand is gekomen, maar het wetenschappelijk peil zeer dicht benadert; al in zeven talen vertaald.

3 juli
De heer D. Rempt viert te Alkmaar zijn 40-jarig jubileum als dierenarts. Hij was 23 jaar werkzaam in Nieuwe Niedorp; sinds 1946 is hij directeur van de in dat jaar opgerichte Gezondheidsdienst voor Dieren in Noord-Holland.

10 juli
Obdam In het ‘vierkant’ (hooiberg) van zijn Westfriese boerderij heeft de heer J. Spaander een stalen silo gemonteerd van 6½ meter hoogte en 115 m³ inhoud voor het bewaren van gedroogd gras.

19-23 juli
Medemblik 675 jaar stad. De Statenralley met een deelname van 180 auto's ter herinnering van de eerste vrije statenvergadering in Dordrecht van 1572, begint, ter ere van Medemblik, met een defilé langs de autoriteiten voor het raadhuis.

22 juli
Enkhuizen Het Apostolisch Genootschap neemt het nieuwe gebouw aan de Westerstraat in gebruik. De afdeling Enkhuizen van de Hersteld-Apostolische gemeente werd in 1860 opgericht. Thans telt zij circa 130 lidmaten; voorganger is de heer J. Mens.

25 juli
De gemeenteraad val]. Grotebroek besluit de straatnaam Beukenlaan te veranderen in Pieter Noordelooslaan, als eerbewijs aan de op 3 juli 1962 overleden historicus en oud-gemeentesecretaris.

28 juli
De Weere De zeven zusters der Orde van de Dochters der Liefde, gesticht door St. Vincentius &3224; Paulo in de 17e eeuw, nemen met een receptie afscheid van de Weere en het onderwijs. Het moederhuis staat in Baak bij Zutfen.

« juni | augustus »

 


© 1924-2019 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.