Westfries Genootschap
Archivering
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon

Monumentale Kerken Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

 

Facebook

Archivering » Kroniek van West-Friesland » 1963 » augustus

Kroniek van West-Friesland - augustus 1963

10 augustus
De Wester strijkmolen ‘De Hoop’ uit 1704 is door het gemeentebestuur van Wieringerwaard en het bestuur van de Anna Paulownapolder in oude glorie gerestaureerd. Vroeger had de familie Rezelman in de korenmolen een graanmaalderij.

14 augustus
Dr M. J. Prinsen, commissaris van de Koningin, opent op het Gemeentehuis de feestmarkt ter gelegenheid van het 500-jarig bestaan van de weekmarkt.

21 augustus
Bovenkarspel De proefvaart per Amsterdamse rondvaartboot langs de veiling ‘De Tuinbouw’ door de polder Het Grootslag via het IJselmeer naar Enkhuizen is goed geslaagd. Volgende zomer zal gepoogd worden er een geregelde dienst van te maken, om de toeristen een goed beeld van deze omgeving te bieden.

29 augustus
De laatste folkloristische marktdag te Schagen van dit seizoen wordt met een ringrijderij en een meidenmarkt besloten, waarvoor duizenden mensen zijn gekomen.

Op een versierde ponywagen rijden dijkgraaf Berkhout en burgemeester Van Dienst over de verbrede en rechtgetrokken nieuwe wegen van Midwoud en Oostwoud. In café ‘De Vergulde Vos’ volgt een bijeenkomst.

« juli | september »

 


© 1924-2019 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.