Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1963 » september

Kroniek van West-Friesland - september 1963

1 september
Dr H. Postma, wetenschappelijk medewerker van het Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee te Den Helder, wordt benoemd tot buitengewoon hoogleraar in de Oceanografie aan de Rijksuniversiteit te Groningen.
Dr Ir J. Smit, geboren te Midwoud, is benoemd tot hoogleraar in de natuurkunde aan de Universiteit van Los Angeles, Californië.

2 september
De heer Jb. Posch 25 jaar burgemeester van Oterleek. Op de receptie in ‘Het wapen van de Schermeer’ biedt de burgerij een stel zwarte zwanen aan benevens zijn portret, geschilderd door Klaas Meester van de Noordervaart, bestemd voor de raadszaal.

4 september
De stichting ‘Katholiek Onderwijscentrum Noordhollands Noorderkwartier’ door Mgr dr J. A. E. van Dodewaard, bisschop van Haarlem in ‘Dijk en Duin’ te Hoorn geopend; voorzitter Th. Laan; secr. mr M. J. P. Tissen.

9 september
Het gemeentebestuur van Andijk biedt dokter J. E. M. E. d'Arnaud in het verenigingsgebouw ‘Cultura’ een afscheidsreceptie aan na een 35-jarige artspraktijk; geschenk van de patiënten: een televisietoestel.

14 september
Langedijk De Noordermarktbond viert zijn 50-jarig bestaan met een feestavond voor de leden in de grote neerzethal. In opdracht van het bestuur stelde de heer L. Mallekote te Hoorn het gedenkboek samen.

16 september16 september 1963, tekening: Maarten Oortwijn
Het instituut voor Prae- en Protohistorie heeft te Oostwoud, in het weiland ‘De Tuithoorn’, een gaaf skelet uitgegraven van plm. 2000 jaar voor Chr. uit de vroege fase van de klokbekerkultuur. Het skelet is overgebracht naar het Westfries Museum te Hoorn.

21 september
Te Binnenwijzend is de Zuivelfabriek ‘Eureka’ stilgelegd; opgericht op 17 april 1907. De elf miljoen liter melk ‘s jaars gaan naar ‘Aurora’ te Opmeer.

22 september
Floralia-tentoonstelling in het Dorpshuis te Berkhout. Het bloemencorso daarvan trok veel belangstelling uit de omtrek.

25 september
Elf dames uit alle delen van West-Friesland leerden van mevr. Hittema-de Vet in een cursus, uitgaande van het Historisch Genootschap ‘Oud West-Friesland’ het hullenaaien, wassen en plooien ten huize van de familie Schuytemaker te Grosthuizen.

28 september
De Ver. tot Ziekenverpleging voor Hoorn en Omstreken ‘De Villa’ aan de Draafsingel te Hoorn bestaat 50 jaar. Eerste voorzitter was dokter G. C. van Balen Blanken, eerste chirurg was dokter H. P. Kortebos van 1913-1943.

« augustus | oktober »

 


Hé, is dat Westfries?

512. Ik ben zo meteen klaar met schrijven, dan mag je m'n potlood wel efkes (even, eventjes, effen) gebruiken, maar je mag 't niet weghelpen (zoek maken, 't mag niet zoek raken).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.