Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1966 » juni

Kroniek van West-Friesland - juni 1966

3 juni
Alkmaar Aan de Helderseweg slaat burgemeester mr. H. J. Wytema de eerste paal voor het Landbouwhuis Noord-Holland, waarin alle agrarische diensten en organisaties zullen worden ondergebracht. Het ontwerp is van architect ir. C. Keesman.

3 juni
Heerhugowaard Het nieuwe gemeentehuis wordt door de commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland, mr. F. J. Kranenburg, geopend, waarbij de beiaardier B. J. van der Ven het carillon in de toren van het raadhuis bespeelt.

7 juni
Op het congres van de internationale vereniging van Kaap Hoornvaarders te Saint Malo in Bretagne, wordt de heer H. O. J. de Ruyter de Wildt te Hoorn benoemd tot lid van verdienste voor zijn bemoeiïngen die leidden tot de oprichting van een Nederlandse sectie.

14 juni
Medemblik Het klank- en lichtspel in en om het geheel gerestaureerde kasteel Radboud is na een onderbreking van drie jaar weer hervat gedurende de zomermaanden.

15 juni
Nibbixwoud In tegenwoordigheid van vele genodigden opent ir. W. J. L. J. Merkx, lid van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, het gezondheidscentrum ‘Het Woud’. Het ontwerp is van de heer A. L. van der Wiel van de dienst gemeentewerken.

16 juni
Burgemeester L. Hartman van Wieringerwaard is bij Koninklijk Besluit tevens benoemd tot burgemeester van de gemeente Barsingerhorn.

21 juni
Koningin Juliana opent de Coentunnel onder het Noordzeekanaal die 1283 meter lang is en waarmee een directe verbinding tot stand komt tussen Amsterdam, Zaandam en Hollands Noorderkwartier.

21 juni 1966, tekening: Maarten Oortwijn

22 juni
Twisk Bij Koninklijk Besluit wordt de heer P. Krom, burgemeester van Abbekerk, per 1 augustus tevens benoemd tot burgemeester van Twisk.

26 juni
Oude Niedorp Zuster Mariofila van de zusters Ursulinen in 't Veld biedt het gemeentewapen in mozaiek aan. In 1816 werd dit wapen aan de gemeente door Koning Willem I toegekend.

30 juni
Medemblik Met een uitvoering van het stadskoor onder leiding van dirigent Jos Moeskops wordt het gerestaureerde kasteel Radboud door burgemeester mr. J. G. Norbart als cultureel centrum in gebruik genomen.

« mei | juli »

 


Hé, is dat Westfries?

173. 'Tijd is geld', zegt men. Daar is veul van an (grotendeels waar).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.