Westfries Genootschap
Archivering
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek

Landelijk Schoon Monumentale Kerken Projector Reiscommissie Textieloverleg

Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

 

Facebook

Archivering » Kroniek van West-Friesland » 1967 » februari

Kroniek van West-Friesland - februari 1967

11 februari
Hoorn In de volle Parkzaal wordt de eerste agrarische beurs gehouden, van bloembollen, pootaardappelen en zaden, die daar voortaan elke zaterdagmorgen verhandeld worden. Initiatiefnemer is de heer J. Fit uit Venhuizen.

12 februari
Anna Paulowna Bij dewereldkampioenschappen op de schaats in het Bisletstadion te Oslo, Noorwegen, bezet Ard Schenk de tweede plaats (Kees Verkerk behaalt de wereldtitel, evenals in 1966).

18-23 februari
Bovenkarspel Gedurende de Westfriese Flora is een historische tentoonstelling ‘Oud Bovenkarspel’ opgesteld in de hervormde kerk.

19 februari
Hem Kandidaat J. Lugtigheid wordt door zijn vader ds. P. Lugtigheid uit Den Haag in het ambt bevestigd tot predikant van Hem-Venhuizen.

20 februari
Hoogkarspel Het gemeentebestuur ontvangt de geschilderde portretten van burgemeester Cornelis de Jong en zijn vrouw Geertje Schuijtemaker uit de nalatenschap van de heer D. de Jong. C. de Jong was burgemeester van 1887-1903.

22 februari
Alkmaar Prins Claus wordt op zijn werkbezoek aan Noord-Holland ontvangen op het stadhuis en brengt daarna een bezoek aan de Westfriese Flora te Bovenkarspel.

23 februari
Hoorn Het nieuwe zusterhuis bij het in aanbouw zijnde streekziekenhuis aan de Holenweg wordt door 50 leerling-verpleegsters uit de ‘Villa’ en het Stadsziekenhuis in gebruik genomen.

27 februari
Broek op Langendijk De gereformeerde kerk, gebouwd in het jaar 1870, brandt geheel af. Door de felle wind gaat ook de aangrenzende boerderij met rieten dak in vlammen op.

« januari | maart »

 


Hé, is dat Westfries?

383. Op oudejaarsavond had moeder boffers gebakken (kleine, dikke pannekoek, waarin gist gebruikt is) en bollebuisies (poffertjes).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2019 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.