Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1967 » november

Kroniek van West-Friesland - november 1967

3 november
Hoorn Burgemeester mr. B. Canneman opent op het Achterom het nieuwe protestants interkerkelijk verzorgingshuis door de naam ‘Westerhaven’, in metalen letters, boven de voordeur te onthullen.

5 november
Venhuizen-Hem Burgemeester H. M. Honijk, tevens president-kerkvoogd, opent het nieuwe kerkgebouw aan de Zeger Davidsonweg. Wegens bouwvalligheid is de oude 15e eeuwse kerk, die op de monumentenlijst staat, gesloten.

6 november
Koedijk De 32 bejaarden in het verzorgingshuis ‘De Zonnehof’ verhuizen tijdelijk naar de Prins Hendrik Stichting te Egmond aan Zee om de bouw van een nieuw tehuis op dezelfde plaats mogelijk te maken.

7 november
Oudorp De technologische school viert haar eerste lustrum met een tentoonstelling: ‘Noord-Holland in kaarten en prenten van 1500-1900’, uit de collectie van de heer E. P. Mensink te Alkmaar.

8 november
Binnenwijzend De Kerkvoogdij verkoopt de buiten gebruik gestelde hervormde kerk aan de glazenier R. Cillekes, die er een expositieruimte, atelier en woning zal inrichten.

De kinderpostzegels voor deze winter in de waarden van 12-15-20-25-45 cent zijn ontworpen door Wim Bijmoer te Egmond aan Zee; afbeeldingen zijn ontleend aan de kinderversjes van Annie M. G. Schmidt.

10 november
Venhuizen In ‘De Rode Leeuw’ vieren vierhonderd dames uit de Drieban de eerste vrouwendag waaraan alle zes vrouwenverenigingen medewerken. Mej. mr. E. Molenaar biedt namens het ministerie van landbouw de brochure ‘Gezin en samenleving in De Drieban’ aan.

11 november
Schermerhorn Burgemeester W. J. Driessen opent het nieuwe bejaardencentrum ‘De Horn’, architect is ir. C. Keesman te Alkmaar.

14 november
Hoorn In het plantsoen tegenover het spoorstation wordt voor de derde keer een bruine beuk geplant namens ‘Oud West-Friesland’. De beide andere bomen zijn door baldadigheid verloren gegaan.

Hoorn Ten huize van mevr. Van Doornik in de Abbingestraat hebben tien dames de kappennaaicursus, die al voor het zevende jaar gegeven wordt onder leiding van mevr. T. Ruiter-Zwaan, beëindigd.

16 november
Oudorp Het bejaardentehuis ‘De Oldeburgh’, architect ir. S. van Duin, wordt door mevr. mr. M. Kranenburg-Lycklama à Neyeholt geopend. De burgerij schenkt een fontein en drie tuinbanken.

18 november
Medemblik De Nederlandse Televisiestichting zendt met de aankomst van Sint Nicolaas in Medemblik voor het eerst een reportage in kleuren uit, die door verscheidene Eurovisiestations wordt overgenomen.

20 november
Alkmaar Voor de toneelwedstrijd ‘Noordhollands Amateurtoneel 1967/1968’ bestaat een zo grote belangstelling dat van ieder stuk twee voorstellingen worden gegeven in 't Gulden Vlies.

Alkmaar Op het industrieterrein wordt het nieuwe gebouw van de Provinciale Bibliotheek Centrale geopend, van waaruit de bibliotheekbus bevoorraad wordt voor het gebied Noord-Holland Noord; directeur is de heer H. Mozes.

23 november
Andijk-Oost De heer W. Venema opent een supermarkt in de hervormde kerk, gebouwd in 1881, die hij kocht van de kerkvoogdij op voorwaarde, dat uiterlijk aan het gebouw niets gewijzigd zou worden.

25 november
Schagen Het nieuwe station van de Nederlandse Spoorwegen wordt in gebruik genomen; het oude heeft juist honderd jaar dienst gedaan.

27 november
Bergen In de raadszaal van het gemeentehuis neemt de heer C. Egas de voorzittershamer over van de heer B. W. Kalb, die gedurende 13 jaar voorzitter van de Culturele Raad Noord-Holland is geweest.

28 november
Aartswoud Tijdens een nachtelijke brand komen de vrouw en vier kinderen uit het gezin J. Schaafsma-de Haas om het leven.

29 november
De Goorn Burgemeester J. Cornelisse van Avenhorn legt de eerste steen van het bejaardentehuis ‘De Rozenburgh, naar het ontwerp van de architecten Harreveldt en Van Waardenburg.

« oktober | december »

 


Hé, is dat Westfries?

367. Koolprak dien je niet op als gastmaal (stamppot van kool en aardappelen).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.