Westfries Genootschap
Archivering
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Archivering » Kroniek van West-Friesland » 1967 » december

Kroniek van West-Friesland - december 1967

1 december
Grootebroek Burgemeester J. N. Stuifbergen van Bovenkarspel wordt in café het Wapen van Grootebroek verwelkomd door gemeentebestuur en burgerij als waarnemend burgemeester van Grootebroek.

8 december
Spierdijk De dierenarts R. ter Schure viert onder grote belangstelling van veehouderszijde zijn 25-jarig jubileum als dierenarts in zaal Duyn.

9 december
Bergen In het Kunstenaars Centrum wordt een tentoonstelling geopend onder de titel: ‘Gezicht op de Bergensche School 1910-1935’, waarbij de portretten van het echtpaar Boendermaker-Schoenmaker geschilderd door Toon Kelder herinneren aan de komst van vele schilders in Bergen.

Nieuwe Niedorp De heer K. C. Nobel ontvangt bij zijn afscheid als hoofdcontroleur bij de Rundveefokvereniging Lutjewinkel, na 45-jarige dienst, de ere-medaille in goud behorende bij de orde van Oranje-Nassau uit handen van burgemeester A. Anker.

12 december
Wervershoof De Vincentiusvereniging die haar 100-jarig bestaan feestelijk viert, helpt sinds 1964 het dorp Karanchira in India met kleding, voeding, schoolboeken en medicamenten tot een bedrag van ƒ 1800.- per jaar.

13 december
Alkmaar De Verenigde Noordhollandse Dagbladen, met 67.522 abonnees, sluiten zich aan bij de vereniging De Grote Provinciale Dagbladen, waarvan de aangesloten dagbladen in totaal 913.680 abonnees tellen.

Hoorn Dankzij de inspanning van 143 dames uit de Hoornse Gemeenschap, die in vier dagen het Streekziekenhuis schoonmaakten, verhuizen de patiënten uit het Stadsziekenhuis en uit de Ziekenverpleging ‘De Villa’ op één ochtend naar het nieuwe Streekziekenhuis in Hoorn-Noord.

14 december
† K. Korver te Hoorn, 81 jaar; ridder in de orde van Oranje-Nassau, oud-heemraad van Drechterland. Op zijn boerderij in de Zeevang te Schardam mocht de samenstelster van deze kroniek in de hongerwinter melk halen.

Obdam Burgemeester P. Laôut opent het nieuwe bejaardentehuis ‘De Horstenburgh’, uitgaande van de ‘Stichting Rooms Katholieke Bejaardenzorg’.

15 december
Ursem Met een meerderheid van 303 stemmen vóór en 31 stemmen tegen is het plan voor de ruilverkaveling van de polder Ursem, groot 928 ha, aangenomen. De kosten van deze ruilverkaveling zijn geraamd op 10 miljoen gulden.

18 december
Den Helder Als opvolger van mr. G. D. Rehorst wordt oud-minister van defensie ir. S. H. Visser geïnstalleerd als burgemeester van Den Helder in tegenwoordigheid van twee oud-premiers, de heren mr. J. M. L. Th. Cals en prof. dr. J. Zijlstra.

24 december
Alkmaar De Vereniging ‘Oud Alkmaar’ zendt haar leden als kerst- en nieuwjaarsgroet een reproductie van de tekening van C. Pronk uit 1727, voorstellende de Grote Kerk en omgeving na afloop van de zondagse kerkdienst.

Drievoudig is de gang des tijds:
dralend komt de toekomst nader,
pijlsnel is vervlogen het heden,
eeuwig stil staat het verleden.

Friedrich von Schiller.
(1759-1805).


Alkmaar (Tekening: M. Oortwijn)

 


Hé, is dat Westfries?

484. Aan de lucht te zien kon 't morgen wel 'ns snei-jagen (sneeuwen).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2020 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.