Westfries Genootschap
Archivering
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon

Monumentale Kerken Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

 

Facebook

Archivering » Kroniek van West-Friesland » 1968 » maart

Kroniek van West-Friesland - maart 1968

2 maart
Zwaag De heer Th. Laan lid van gedeputeerde staten, opent het gezondheidscentrum aan de Julianalaan, met woningen voor de wijkverpleegster en de concierge. Het ontwerp is van de architect H. J. Hermans te Hoorn.

5 maart
Spierdijk Na de opening van het nieuwe gebouw van de boerenleenbank reikt burgemeester P. Beemsterboer vier chèques uit ten behoeve van de kerk en de culturele verenigingen ter plaatse.

15 maart
Heerhugowaard Het eerste katholieke gezinsvervangende tehuis in Noord-Holland voor geestelijk gehandicapte kinderen wordt in gebruik genomen. Het huis heeft de naam ‘De Dreef’.

18 maart
Opperdoes Met het onthullen van de naam ‘Prins Willem-Alexander school’ wordt de nieuwe openbare lagere school geopend.

23 maart
Schellinkhout Bij de opening van het dorpshuis wordt de naam, waarvoor een prijsvraag was uitgeschreven, bekend gemaakt. Het heet ‘De Dregt’ naar een stroompje, dat eertijds vanuit het midden van West-Friesland in zuidelijke richting kronkelde en waaraan Schellinkhout is ontstaan.

24 maart
Rustenburg Aangewakkerd door een zuid-wester storm branden in de nacht vier boerderijen en twee woonhuizen tot de grond toe af.

31 maart
Berkhout Na een afscheidstournee langs alle buurtschappen nemen burgemeester en mevrouw Beemsterboer in de ‘Ridder Sint-Joris’ afscheid van 37 verenigingsbesturen en daarna van talloze burgers uit de gemeente. Het echtpaar blijft in het eigen huis in Berkhout wonen.

« februari | april »

 


© 1924-2019 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.