Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1968 » april

Kroniek van West-Friesland - april 1968

1 april
Alkmaar Burgemeester mr. H. J. Wijterna opent het Motel aan de Arcadialaan, waarmee het tekort aan logiesmogelijkheden beduidend wordt verminderd.

3 april
Wervershoof Het gemeentebestuur zal als eerste plattelandsgemeente een vaste jeugdleider gaan benoemen, die het jeugd- en ontwikkelingswerk zal stimuleren, waarvoor op de begroting ƒ 16.000 is uitgetrokken.

Hoorn 140 leerlingen van de lagere scholen beplanten op de jaarlijkse boomplantdag de nieuwe wijk: De Grote Waal met 250 bomen onder leiding van het hoofd van de plantsoenendienst de heer W. D. ter Hark.

6 april6 april 1968, tekening: Maarten Oortwijn
Hoogwoud Op de streekmiddag van ‘Oud West-Friesland’ is, na de vertoning van de film van Daan Pool, het gerestaureerde raadhuis en de gerestaureerde kerk bezichtigd benevens het splinternieuwe dienstencentrum ‘De Lindehof’. De streekmiddag werd door 320 leden bezocht.

7 april
Hoogkarspel-Lutjebroek, In het nieuwe Dorpscentrum is de hervormde kerk met een kerkdienst onder leiding van ds. K. A. Rehorst in gebruik genomen; kerk en pastorie zijn het ontwerp van architect Bijleveld.

11 april
De Rijp-Graft De bouw van het bejaardencentrum ‘De Mienwijd’, genoemd naar een watergebied in de Eilandspolder, is aanbesteed voor ƒ 1.249.160.-.

16 april
Medemblik De vereniging ‘Hendrick de Keyser’ koopt voor ƒ 10.- het pand Vooreiland nr. 10 aan; een van de drie 17de eeuwse woonhuizen met trapgevel in rode baksteen en versierd met zandstenen lijsten. Later in het jaar wordt ook het tweede pand aangekocht.

19 april19 april 1968, tekening: Maarten Oortwijn
Enkhuizen De minister van cultuur, recreatie en maatschappelijk werk mej. dr. M. A. M. Klompé opent de ontvangsthal van het Zuiderzee museum, waarmee de bouw is afgerond.

20 april
Lutjewinkel De melkverwerking van de zuivelfabriek ‘West-Friesland’ wordt overgenomen door de Melco in Heiloo. De melkproducten met de naam Lutjewinkel zullen verdwijnen.

21 april
Alkmaar Op de jaarlijkse stierenkeuring wordt de driejange ‘Sultan van Blokland’ uit de stal van de heer P. J. Koster te Hoogkarspel kampioen van Noord-Holland.

25 april
Spanbroek Ds. M. B. Blom slaat de eerste paal voor het hervormde bejaardencentrum aan de Zaagmolenweg. Het ontwerp is van het architectenbureau van prof. Duintjes te Amsterdam; de kosten bedragen ruim 2.5 miljoen gulden.

29 april
Hoogwoud Het eerste dienstencentrum in West-Friesland ‘De Lindehof’ ten behoeve van de bejaarden, die in eigen huis wonen wordt door mr. F. J. Kranenburg, commissaris van de koningin geopend.

Alkmaar Bij zijn afscheid als pastoor en deken van Alkmaar wordt Mgr. J. Th. M. Kraakman benoemd tot officier in de orde van Oranje-Nassau en tot geheim Kamerheer van Paus Paulus VI.

« maart | mei »

 


Hé, is dat Westfries?

832. Dat ambtenaartje is zo'n hennemelker (napluizer, muggenzifter).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.