Westfries Genootschap
Archivering
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Archivering » Kroniek van West-Friesland » 1968 » november

Kroniek van West-Friesland - november 1968

1 november
Schermerhorn S. Schagen van Oterleek is tevens benoemd tot burgemeester van Grootschermer en Schermerhorn als opvolger van burgemeester W. J. Driessen (1946-1968).

6 november
Hoogkarspel Notaris C. A. Heynen slaat de eerste paal voor de bouw van het bejaardencentrum, dat de naam ‘Noorderlandshuis’ zal krijgen.

10 november
Winkel In de herv. kerk wordt candidaat J. P. Smit bevestigd tot predikant van de nieuwe combinatie: Winkel, Barsingerhorn, Kolhorn en Haringhuizen.

12 november
Wognum Uit de opbrengst van de kinderpostzegels ontvangt het bestuur van het Wit-Gele Kruis ƒ 10.000.- voor het in aanbouw zijnde gezondheidscentrum.

15 november
Hoorn Meer dan 1500 reünisten vieren het eeuwfeest van de R.H.B.S. en het Westfriese lyceum. In het gedenkboek: ‘100 jaar in Hoorn’ staan behalve vele artikelen de gegevens van 4305 oud-leerlingen te beginnen met: Dirk Johannes Boldingh en eindigend met Cornelis Pieter Zwaan.

Barsingerhorn Met de algehele verbouwing van de voormalige pastorie, die ƒ 61.000,- kostte, is in de plaats van de afgebroken kerk een nieuw hervormd centrum gekomen, waarin zich een kerkzaal voor 120 personen bevindt.

16 november28 november 1968, tekening: Maarten Oortwijn
Sijbekarspel De heer Klaas Leeuw, 78 jaar, van huis uit timmerman van beroep, is 50 jaar ‘strijkgeldhaalder’ op open bate verkopingen door heel West-Friesland. Meer nog dan het strijkgeld leverden de stroppen de winst op.

26 november
Schellinkhout In het dorpshuis ‘De Dregt’ heeft de feestelijke bijeenkomst plaats ter ere van de heer P. Posch, wiens koe Annie 4, 100.000 kg melk heeft geproduceerd en 14 stierkalven ter wereld bracht.

Benningbroek De veiling in café De Roode Leeuw ten behoeve van een dorpshuis brengt ƒ 5401,- op. De opbrengst van de dorpsveiling in Sijbekarspel voor hetzelfde doel bedroeg ƒ 5522,-.

28 november
Berkhout Op het raadhuis biedt dokter H. Kollis de eerste exemplaren van zijn boek ‘Uit de historie van Berkhout’ aan burgemeester J. W. de Vos en oud-burgemeester P. Beemsterboer aan; een uitgave van de stichting Dorpsfonds Berkhout 1965.

« oktober | december »

 


Hé, is dat Westfries?

832. Dat ambtenaartje is zo'n hennemelker (napluizer, muggenzifter).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2020 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.