Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1970 » juli

Kroniek van West-Friesland - juli 1970

1 juli
Akersloot. H.K.H. prinses Beatrix opent in aanwezigheid van Z.K.H. prins Claus de 10e lelie-tentoonstelling. Een abrikooskleurige lelie krijgt de naam prins Constantijn.

Hoorn Mej. C. W. Visser ontvangt bij haar afscheid van de openbare kleuterschool in de Wisselstraat de zilveren legpenning van de gemeente uit handen van burgemeester mr. B. R. Canneman. Mej. Visser is 50 jaar in Hoorn bij het kleuteronderwijs werkzaam geweest.

Bovenkarspel Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de gemeenschappelijke Dienst bouw- en woningtoezicht van acht gemeenten in de Streek, ontvangt mr. F. J. Kranenburg het eerste exemplaar van het jubileum fotoboek: 25 jaar bouwen.

Alkmaar De heer Jenke Kaldenberg wordt benoemd tot stadsbeiaardier als opvolger van de heer Van Veen; hij bespeelt op vrijdag het carillon van de Waag en op zaterdag het carillon van de gtote kerk.

10 juli
Midwoud De Westfriese dansgroep neemt deel aan een internationaal dansfestival te Nice en Toulon in Frankrijk.

Grootebroek De commissaris van de koningin mr. F. J. Kranenburg installeert in het dorpshuis ‘Het Middelpunt’ de plaatselijke commissie van de ruilverkaveling ‘Het Grootslag’, voorzitter is de heer Th. Laan, lid van Gedeputeerde Staten.

11 juli15 juli 1970, tekening: Maarten Oortwijn
Medemblik Van de negen deelnemers aan de eerste Nederlandse zwemmarathon over het IJsselmeer van Stavoren naar Medemblik bereiken Hans Prins, Jan Visser en Hans Arendsen de Oosterhaven.

15 juli
Het tijdschrift Noordholland, dat op 1 april 1956 als maandblad van de Culturele Raad verscheen heeft opgehouden te bestaan. Het kwam destijds in de plaats van ‘De Speelwagen’, dat van 1947 – 1955 veel werd gelezen.

18 juli
De Rijp De historische prentenverzameling over de Nederlandse Walvisvaart van de heer Thijs Mol wordt in het Rijper museum ‘In 't Houten Huis’ tentoongesteld. De Rijp was aan het einde van de 16e eeuw één van de belangrijkste havens van de Groenlandse walvisvaart.

29 juli
Hoorn De Oudhollandse Marktdag en tevens de ‘Dag van het Paard’ werden bezocht door ca 75.000 mensen. Het ringsteken om het kampioenschap eenspannen werd gewonnen door de heer J. Metselaar en mej. G. Oppenhuis uit Twisk.

« juni | augustus »

 


Hé, is dat Westfries?

512. Ik ben zo meteen klaar met schrijven, dan mag je m'n potlood wel efkes (even, eventjes, effen) gebruiken, maar je mag 't niet weghelpen (zoek maken, 't mag niet zoek raken).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.