Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1971 » juni

Kroniek van West-Friesland - juni 1971

1 juni
Hoorn In de Parkschouwburg neemt burgemeester mr. dr. B. R. Canneman met een receptie afscheid als burgemeester, welke functie hij vanaf 1949 heeft bekleed. De scheidende burgemeester wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, het echtpaar Canneman krijgt een bronzen beeld van de Hoornse burgerij.

4 juni
Hoorn In het huis Verloren aan de Nieuwstraat wordt een tentoonstelling geopend, die bestaat uit drie stijlkamers van de periode 1750-1850, samengesteld uit de collectie van de familie de Monté VerLoren, welke in 1963 aan de gemeente Hoorn is geschonken.

5 juni
Schagen Burgemeester H. de Wilde opent aan de Zuiderweg de Spartahal, die geheel door leden van de voetbalvereniging Schagen zelf werd gebouwd; architect is supporter B. van der Hoven.

10 juni
Enkhuizen Bij het 50-jarig bestaan van de Enkhuizer brood- en banketbakkerijen schenkt het bedrijf twaalf Lodewijk XV stijlstoelen, passend bij het interieur van de trouwzaal.

11 juni
Alkmaar Op de graskaasdag van de Alkmaarse kaasmarkt wint het Noord-Holland-produktiebedrijf ‘Eendracht’ te Texel de ‘Zilveren Kaasdragers’ in de rubriek Edammers.

Purmerend Het verpleegtehuis voor chronische zieken en demente bejaarden aan de prof. mr. P. J. Oudstraat ‘Overwhere’ wordt door de directeur van de Volksgezondheid in Noord-Holland geopend. Het is het derde tehuis in de provincie.

17 juni
Schagen Op de eerste folkloristische marktdag van het 18e seizoen worden de medewerkenden door burgemeester H. de Wilde in het raadhuis ontvangen in tegenwoordigheid van de Gedeputeerden W. Mensink en drs. J. van Dis.

19 juni
Medemblik In het Van Houweningenpark en op het Achterom wordt de eerste van de zes zaterdagse romantische markten gehouden. De kooplieden achter de kraampjes zijn gekleed volgens de mode van omstreeks het jaar 1900.

Hoorn Met veel luister wordt in de Mariatoren het calligrafisch atelier geopend van Joop Willems. Vijf leden worden geïnstalleerd in het nieuwe gilde ‘De Gulden Veer’, calligrafie is schoonschrijfkunst.

21 juni
Wervershoof Burgemeester A. J. Vlaar opent het vergrote bejaardencentrum St. Josef en onthult het beeld voor het gebouw; een bejaarde man leunend op zijn stok, van de beeldhouwer Jan van Druten.

25 juni27 juni 1971, tekening: Maarten Oortwijn
Stompetoren In het koninklijk paleis op de Dam ontvangt de heer Jh. Posch uit handen van prins Bernhard de Zilveren Anjer. Deze hoge onderscheiding is een eerbetoon voor de jarenlange arbeid o.a. voor het behoud van de Schermer molens en de polderhuizen.

26 juni
Schermerhorn De auteur J. J. Schilstra ontvangt de zilveren legpenning van de Schermeer uit handen van de dijkgraaf. A. Barendregt bij het verschijnen van het boek ‘Schermerland’.

27 juni
Enkhuizen In het buitenmuseum van het (Rijks)-Zuiderzeemuseum, waar het visserskerkje uit Den Oever is herbouwd, wordt de eerste kerkdienst gehouden uitgaande van de commissie Kerk en Recreatie.

28 juni
't Zand Op de afscheidsreceptie van mej. G. Wezeman in ‘De Jonge Prins’, die 40 jaar aan de tweemans lagere school verbonden is geweest, ontvangt zij de ere-medaille in goud behorende bij de orde van Oranje Nassau uit handen van burgemeester drs. G. J. Glijnis. Mej. Wezeman keert naar Groningen terug.

« mei | juli »

 


Hé, is dat Westfries?

523. Ik vond dat toneelstuk skoftig mooi (heel erg, buitengewoon).
Opm.: Dit woord is de laatste decennia in West-Friesland in omloop gekomen.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.