Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1972 » april

Kroniek van West-Friesland - april 1972

7 april8 april 1972, tekening: Maarten Oortwijn
Hem Na langdurig beraad wordt door de kerkeraad van de gecombineerde hervormde gemeenten Schellinkhout, Wijdenes, Oosterleek en Venhuizen besloten om de kerk van Hem uit 1858 te slopen. De oudere toren blijft behouden.

8 april
Aartswoud Meester G. J. Tulp onthult het Vliegwielmonument, dat met inzet van de gehele burgerij en na veel deining tot stand is gekomen. Op de sokkel is het wapen van Aartswoud aangebracht.

14 april
Heerhugowaard Na de geboorte van Bastiaan Bouman aan de Tritonlaan telt de gemeente 20.000 inwoners.

29 april30 april 1972, tekening: Maarten Oortwijn
Hoorn De toeristische stoomtram Hoorn-Medemblik wordt door prins Bernhard in gezelschap van prins Hugo Carlos en zijn twee kleinzoons prins Maurits en prins Carlos, officieel met een rit naar Medemblik in gebruik gesteld. De voorzitter van de Tramweg Stichting de heer F. C. Wieder, ontving vorig jaar de Zilveren Anjer.

30 april
De Rijp Ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de Maatschappij tot bevordering van Nijverheid, gesticht in 1847 door Jan Boon met een kapitaal van ƒ 266.000,-, wordt aan de schooljeugd een geïllustreerde lesbrief uitgereikt. Mede uit dit kapitaal is het gemeentelijke Wees- en Armenhuis gerestaureerd en verbouwd tot wijkgebouw van het Groene Kruis.

« maart | mei »

 


Hé, is dat Westfries?

428. Die zwager van je is 'n snokkere of: snukkere kerel. Als hij van de partij is, kom je vaak in 'n snokkere situatie (wat eigenaardig, wat buitenissig, meestal met 'n komisch tintje eraan).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.