Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1972 » augustus

Kroniek van West-Friesland - augustus 1972

8 augustus
Hoorn De vestiging van het nieuwe waterschap ‘Westfriesland’ wordt Grote Oost 8. De besturen van ‘De Vier Noorder Koggen’ en van ‘Drechterland’ kozen met grote meerderheid vóór het Drechterlandse Huis boven het Koggenhuis te Medemblik.

12 augustus
Heerhugowaard Op de molen in de Berkmeerpolder slagen zes kandidaten voor het diploma ‘vrijwillige molenaar’, uitgaande van de vereniging ‘De Hollandsche Molen’, o.a. de heren J. Rentenaar uit Dirkshorn en J. Posch uit Oterleek.

19 augustus
Andijk In het Dorpshuis wordt een reünie gehouden van het geslacht Vriend, onder inspirerende leiding van dr. Mann Vriend uit Pittsburg – V.S. – Hij zocht ook de ‘Vrienden-stamboom’ uit welke teruggaat tot in de middeleeuwen.

26 augustus
Purmer De Purmer viert een week lang zijn 350-jarig bestaan. De monumentale poorten herinneren aan de 18e eeuw, toen rijke Amsterdamse kooplieden hier buitenplaatsen bouwden.

Hoorn Op de kortebaandraverij mag de heer S. Wever, eigenaar van het winnende paard Juweeltje Carlos, de Zeger Davidson-trofee in ontvangst nemen van een kleinzoon van Zeger Davidson.

30 augustus
Schoorl Op de provinciale rundveefokdag worden 25 koeien, afkomstig van 19 fokveebedrijven, publiekelijk verkocht. Het is de eerste presentatie van de Stichting tot het houden van Fokveeveilingen in Nederland.

« juli | september »

 


Hé, is dat Westfries?

646. Over de benoeming van die ambtenaar heb ik niks te kerdiezen (niets over te zeggen of te beslissen).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.