Westfries Genootschap
Archivering
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Archivering » Kroniek van West-Friesland » 1973 » augustus

Kroniek van West-Friesland - augustus 1973

1 augustus
Eenigenburg Vrouwelijke leerlingen uit de jaren 1900-1930 van de voormalige o.l. school houden een reünie. ‘Wie ben jij?’ – ‘Oh, die? Ja, nou zie ik 't’, waren veel gehoorde woorden.

8 augustus
Stompetoren De oudjes doen het nog best. De 70-jarige K. Dekker fietst in 30 uur rond het IJsselmeer. Zijn beloning: een fruitmand en een nieuwe pet.

15 augustus
Enkhuizen Mevrouw Cusveller viert haar 25-jarig jubileum bij ‘Sluis en Groot’. De zilveren jubilaresse voorziet het kantoorpersoneel dagelijks van koffie en thee. Haar leeftijd: 74 jaar.

22 augustus
Enkhuizen Het jacht ‘Bornrif’ van de heer Van West uit Santpoort meert als 7500e in de jachthaven af. Terwijl burgemeester De Zeeuw geschenken aanbiedt verneemt hij dat in de oude buitenhaven zojuist het 2500e schip is afgemeerd.

Medemblik De restauratie van het oude Waaggebouw is voltooid. Een tegenvaller daarbij was het instorten van de voorgevel. In het gebouw is een bloemenzaak gevestigd.

Wadway Op de tweede dag van hun driedaags werkbezoek aan Noord Holland maken Beatrix en Claus bij hun bezoek aan de ‘Theaterkerk’ kennis met de ‘president van de republiek Wadway’, ex-bakker Kees de Boer.

25 augustus
Schagen Pastoor J. A. M. Rijkers ontruimt na een lang slepende gerechtelijke procedure de pastorie van de Christoforus-parochie en vertrekt naar Amsterdam.

Hoogwoud Een dag lang is het dorp een helihaven rijk. O.m. een aantal burgemeesters bekijkt ‘hun’ West-Friesland uit de lucht.

28 augustus
Hoorn Staatssecretaris dr. A. Veerman opent het nieuwe gebouw van de mts ‘West-Friesland’: 500 leerlingen, 40 leraren. De stichtingsacte van de school dateerde al uit 1955.

« juli | september »

 


Hé, is dat Westfries?

721. Kalkedodders zijn kale, jonge vogeltjes, die nog maar korte tijd uit 't ei zijn.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2020 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.