Westfries Genootschap
Archivering
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Stemmen Molenprijs Lastdrager.

Archivering » Kroniek van West-Friesland » 1976 » maart

Kroniek van West-Friesland - maart 1976

1 maart
Beverwijk Burgemeester A. J. Hubers (43) van Ouder Amstel doet als eerste burger zijn intrede in deze IJmondgemeente.

Landsmeer Het Amsterdamse gemeenteraadslid A. Martini mag zich burgemeester van Landsmeer noemen: de eerste D ‘66-burgemeester in Noord Holland.

2 maart
Hoorn Mevrouw Kuijper-Nooy viert in huize ‘Avondlicht’ haar 100e verjaardag.

4 maart
Heiloo Het is nu definitief afgelopen met ‘De Rustende Jager’. Lange jaren was het een soort cultureel centrum van Heiloo. Anderhalf jaar lang heeft ‘De Rus’ leeggestaan en nu zijn de slopers gekomen.

5 maart
Wognum Alhier overlijdt plotseling de oud-huisarts J. H. A. Boeckhorst; nog geen zes weken na zijn officiële afscheid.

6 maart
Alkmaar De gymnastiekvereniging ‘Turnlust’ – Alkmaars grootste sportclub met 1300 leden – viert 75-jarig bestaan.

Alkmaar De vereniging ‘Vrienden van het Aangespannen Paard’ houdt op kunstijsbaan ‘De Meent’ echt ijsfeest. Men zag er schoonrijden, priksleeën, ringsteken en de arreslee ontbrak evenmin. Piet Zutt uit Warmenhuizen wordt nationaal kampioen bij het priksleeën: 80 meter in 13.3 sec.

12 maart
Hoorn Brandweercommandant K. Louvezijn opent op Veemarkt 32-34 herbouwde pand van Magazijn Krop. Vorige pand ging op 26 maart 1975 in vlammen op. ‘Bij de brand en bij de opening was hij de eerste’, aldus de heer Krop.

Grootebroek Oud-tuinder C. Mazee wordt als 250.000e abonnee op het telefoondistrict Haarlem aangesloten. Loco-burgemeester G. Vriend sluit drukknoptoestel aan op de centrale, die eind januari in Bovenkarspel in dienst werd gesteld. Deze centrale is in het district Haarlem de eerste computergestuurde.

13 maart
Wieringen In verband met zijn benoeming tot burgemeester van Oud Beijerland per 16 maart wordt afscheid genomen van burgemeester drs. K. Dorsman. Hij kwam op 1 februari 1968 naar Wieringen.

14 maart
Medemblik De heer C. Bakker overlijdt op 65-jarige leeftijd. Hij was voorzitter van harddraverij vereniging ‘Prins Hendrik’. Verder bekleedde hij tal van functies in het openbare leven.

15 maart
Heerhugowaard Alhier overlijdt Klaas Oudeman (87), van 1935 tot augustus 1958 raadslid en wethouder en steunpilaar van het maatschappelijk-, r.k. kerkelijk- en culturele leven in deze gemeente. Bij zijn afscheid in 1958 benoemd tot ereburger en tot ridder in de Orde van Oranje Nassau.

16 maart
Hoorn Voorzitter G. Houtman neemt, na 17 jaar, afscheid van ‘zijn’ afdeling Hoorn van de Kon. Ned. Mij. Tuinbouw en Plantkunde’. Naast Veliusbrug zal nieuwe treurwilg worden geplant: de G. Houtmanboom.

20 maart
Hoorn Het ‘St. Jozefhuis’ aan het Achterom bestaat tweehonderd jaar. Op 30 december 1775 was de bouw voltooid en kort daarop volgde de ingebruikname. Alle bouwkosten van toen bij elkaar geteld leverden het bedrag op van ƒ 56.115,-.

Hoogkarspel Na 51 jaar actief te zijn geweest op het toneel neemt voorzitter Piet Naastepad afscheid van ‘De Rozeknop’. Hij wordt benoemd tot ereburger en ontvangt tevens gouden speld van het Amateurtoneel.

21 maart
Berkhout Alhier overlijdt Jacob Jan Bakker (89). Hij was mede-oprichter en 30 jaar voorzitter-veilingleider van ‘Avenhorn en Omstreken’. Verder was hij40 jaar raadslid en 28 jaar wethouder. In De Goorne draagt een straat de naam van deze ridder in de Orde van Oranje Nassau.

24 maart
Hauwert Mevrouw E. Klay-Clay (87), ruim 80 jaar geleden leerlinge van de uit 1877 daterende bewaarschool, opent met de jongste leerlinge Kristi Velt nieuwe kleuterschool ‘De Waterkant’.

27 maart
Alkmaar Noordhollands oudste inwoonster, mevrouw C. C. Kamper-Siebrands heeft haar 103e verjaardag in Huize ‘Westerlicht’ gevierd.

Alkmaar De heer Tye Bonsema, 50 jaar bestuurder (waarvan 47 jaar voorzitter) van de Associatie voor Uitvaartverzorging ‘Alkmaar en Omstreken’ wordt onderscheiden met gouden eremedaille van Orde van Oranje Nassau.

31 maart
Wognum ‘Commandeur’-tijdperk wordt officieel afgesloten. Burgemeester Piet Commandeur (65) wordt uitgeluid en benoemd tot (eerste) ereburger van gemeente.

« februari | april »

 


Hé, is dat Westfries?

649. Loop je straks even aan: ik heb 'n boskip an je (iets met je te bespreken).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2020 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.