Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1977 » juli

Kroniek van West-Friesland - juli 1977

1 juli
Heemskerk De heer J. H. Kok (53), sedert 1968 eerste burger van de gemeente Edam-Volendam (hij ging daarvoor als laatste burgemeester van Oudorp de geschiedenis in), mag zich nu eerste burger van Heemskerk noemen.

4 juli
Alkmaar Parkeergarage onder cultureel centrum-in-aanbouw ‘de Vest’ wordt alvast in gebruik genomen. Plaats voor 170 auto's. K. van K.-voorzitter ir. J. W. Schuurman verricht op 27 juli officiële opening.

7 juli
Sint Maarten In zijn huidige woonplaats Schagen overlijdt de heer Pieter Jacob Korver (67), van 15 jan. 1947 tot 1 april 1973 burgemeester-secr. van Sint Maarten.

Alkmaar Directeur N. E. Wennink (60) van de Coöp. Rabo-Zuivelbank wordt met pensioen uitgeluid. Hij begon zijn carrière bij de Zuivelbank in oktober 1932 als jongste bediende. Zijn opvolger: de heer G. P. van Deventer.

14 juli
Alkmaar Het recreatiegbied ‘Geestmerambacht’, 220 ha. groot (inclusief het natuurgebied de Kleimeer van 70 ha) – ‘kind’ van de ruilverkaveling – wordt voor het publiek open gesteld. Ook al is het project nog niet af.

19 juli 19 juli 1977, tekening: Maarten Oortwijn
Abbekerk Het voormalige raadhuis(je) wordt gerestaureerd. De kosten worden geraamd op ƒ 180.000,-. Wat er in zal komen is nog niet bekend. In ieder geval wordt er weer een monument gered.

20 juli
Castricum. Burgemeester W. C. A. M. van Boxtel (benoemd per 1 januari 1969) legt op medisch advies zijn functie voortijdig neer.

22 juli
Avenhorn Secretaris-betaalmeester Arie W. Dekker (56) van de coöp. veilingvereniging ‘Avenhorn en omstreken’ viert zijn 40-jarig dienst jubileum: 31 maakte hij er vóór de fusie vol bij de voormalige ‘Tuinbouw’ te Obdam.

25 juli
Alkmaar Het Sint Elisabethziekenhuis bestaat 50 jaar. Daarvoor hield de Congregatie van de Zusters Augustinessen van Heemstede zich met de verpleging van zieken bezig. Het ziekenhuis maakt thans deel uit van het Medisch Centrum Alkmaar. De gouden verjaardag wordt in stilte gevierd.

29 juli
Langedijk De heer J. Silver (65), sedert 1948 machinist van het poldergemaal aan de Oostdijk en sinds 1969 van het gemaal aan de Wagenweg van de polder Geestmerambacht gaat met pensioen. Als afscheidsgeschenk krijgt hij een nieuwe fiets: voor zijn vrouw is er ook één.

Sint Maarten Het hulppostkantoor sluit en kantoorhouder J. Slot, die het 38 jaar heeft gerund, ontvangt uit handeen van burgemeester Cattel een gemeentelijke onderscheiding: de Sint Maartentegel.

31 juli
Opmeer Met de geboorte van Dennis Jacobus Adrianus Kenter bereikt gemeente inwonertal van 5000.

« juni | augustus »

 


Hé, is dat Westfries?

775. Morgen ga ik 't plafond wittelen (witten). Ik zal de witteles maar klaar maken (witsel, witkalk).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.