Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1979 » juli

Kroniek van West-Friesland - juli 1979

1 juli
Hoorn De dienst Sociale Werkvoorziening bestaat 25 jaar: met circa 550 werknemers Westfrieslands grootste werkgever.

5 juli 5 juli 1979, tekening: Maarten Oortwijn
Callantsoog Commissaris van de koningin drs. R. J. de Wit stelt het nieuw gebouwde gemeentehuis, naar een ontwerp van architect W. v.d. Kuilen (totale kosten ruim ƒ 1,6 miljoen) officieel in gebruik.

8 juli
Bergen Marijke Geertsema (60), sedert 1 januari 1946 aan de Volkshogeschool ‘Bergen’ verbonden – de laatste jaren als algemeen coördinator – wordt op overweldigende wijze uitgeluid: o.m. met de zilveren penning van de provincie. Zij wordt opgevolgd door Jos Steegstra.

16 juli
Schagen Op 72-jarige leeftijd overlijdt Teunke Hauer, toneel-pedagoge en regisseuze, die met haar man Arend een onverbrekelijk koppel vormde, dat een niet te schatten betekenis heeft gehad voor de ontwikkeling van het amateurtoneel in met name Nd. Holland.

Berkhout Gedeputeerde Van Dis installeert plaatselijke commissie van de ruilverkaveling ‘Westerkogge-Beschoot’, bestaande uit voorzitter Th. Laan, vicevoorzitter F. Peetoom, de leden H. v.d. Pal, J. Koppes, P. J. Smal en secretaris Jb. Boeder.

23 juli
Zaandam In een ziekenhuis te Houston (V.S.) overlijdt Cees Molenaar (51): met zijn broer Klaas oprichter van het Molenaar Concern (Wastora) en bestuurder van AZ ‘67.

25 juli
Haarlem Op 74-jarige leeftijd overlijdt de Westfriese naieve schilder Cornelis Kaay (zie voor zijn levensloop de 42e bundel – 1975 – blz. 81 t/m 85).

27 juli
Langedijk Directeur Nic. Kramer van het in 1890 gestichte familiebedrijf G. Kramer en Zonen BV – hij vertegenwoordigt de derde generatie – viert zijn 40-jarig jubileum in de zuurkool en wordt benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau.

28 juli
Alkmaar Op ruim 82-jarige leeftijd overlijdt Gerrit Pieter Hartland, die van 1910 tot 1969 brok voetbalhistorie in Alkmaar en wijde omgeving schreef: als speler, trainer, scheidsrechter en bestuurder (oprichter, voorzitter) van het Alkmaarse bedrijfsen zomeravondvoetbal.

« juni | augustus »

 


Hé, is dat Westfries?

85. Als je de hele dag flink gewerkt hebt, ben je 's avonds wel 'ns hooigat (flink vermoeid).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.