Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1981 » juli

Kroniek van West-Friesland - juli 1981

1 juli
Alkmaar De heer J. P. Verhoek (63) neemt – na 12 jaar – afscheid als algemeen directeur van de Verenigde Noordhollandse Dagbladen BV en wordt opgevolgd door drs. P. van der Chijs en W. Nak.

Opmeer De rundveefokverenigingen Opmeer, Sijbekarspel, Aartswoud en Wognum zijn opgegaan in de nieuwe vereniging voor Veehouderijbelangen CVVB) ‘Midden West-Friesland’, zo'n 350 leden met in totaal ca. 40.000 runderen (ruim 15.000 melkkoeien). Alles o.l.v. C. de Boer.

9 juli
Egmond aan de Hoef Vijftig jaar geleden vestigden de zusters Karmelitessen zich in het klooster aan de Herenweg. De levensstijl binnen het klooster is die van de ‘beschouwende Orde’. Vijf zusters vieren het gouden jubileum mee.

11 juli
Bergen aan Zee Samen met Neeltje Schotten-Ravenhorst, de eerstgeborene in deze badplaats, legt Dolf van Reenen een krans bij het standbeeld van mevrouw Van Reenen-Völter; zijn grootmoeder, die 75 jaar geleden de stoot gaf tot het stichten van deze badplaats.

13 juli
Haringhuizen De produktie in de conservenfabriek van de fa. Deutekom wordt overgebracht naar een nieuw pand aan de Langeloop in Schagen. Geen fabrieksdrukte meer in het dorpje, nadat de zuivelfabriek ‘De Toekomst’ (nadien NV ‘Crema’, in 1919 in dit pand van start ging. De zuivelactiviteiten werden er op 9 december 1952 in beëindigd.

24 juli
Andijk Dirk Groot en Marijke Kay-Groot vieren hun 95-ste verjaardag. Zij zijn de oudste tweeling van ons land.

27 juli
Medemblik De gebroeders H. L. en L. Arends hebben de visvergunning van hun oom T. H. Manshanden officieel op hun naam staan. De ME 19 blijft als enig overgebleven botter van de Medemblikker IJsselmeer-vissersvloot in de vaart.

« juni | augustus »

 


Hé, is dat Westfries?

209. De helt (handvat, greep) van m'n graaf (spade, schop met naar onder spits toelopend blad).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.