Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1982 » juni

Kroniek van West-Friesland - juni 1982

2 juni
Westwoud Een half uur vóór het sluiten van de stembus (gemeenteraadsverkiezing) legt een felle brand café „De Lindeboom” in de as. In de keuken sloeg de vlam in de pan. Het stembureau met inhoud bleef gespaard. Evenals de achterzaal.

5 juni
Langedijk In zijn woonplaats Krommenie overlijdt koordirigent Jac. Kort. Gedurende 32 jaar was hij verbonden met Langedijker koren. In 1964 stond hij aan de wieg van de Langedijker Oratoriumvereniging: geboren uit een samengaan van „Crescendo” (Zuid-Scharwoude) en „Hallelujah” (Broek op Langedijk).

6 juni
't Veld Het damesteam van VZV legt in Ridderkerk verrassend beslag op het Nederlands kampioenschap veldhandbal: na zeges op Trajectum ad Mosan-Maastricht (10-7), Zwolle (8-5) en Wings-Den Haag (12-8).

Zwaagdijk De vierde klasser Zwaagdijk schrijft KNVB-bekergeschiedenis. Via een 2-1 zege op IJsselmeervogels dringt het elftal door tot de strijd met de semi-profs van de tweede divisie. En sneuvelt daarin in de eerste ronde.

7 juni
De Goorn Burgemeester Jos Castenmiller slaat de officiële eerste van de 166 palen, waarop het nieuwe gemeentehuis van Wester-Koggenland komt te staan: naar een ontwerp van het architectenbureau Bakker en Boots te Schagen.

Hoorn Het herenteam van Hovocubo legt in Ede, via een 4-1 zege op Klomp, beslag op de Nederlandse zaalhandbaltitel. De derde. De nationale titels 1972 en 1976 gingen er aan vooraf.

9 juni
Berkhout Mevr. A. Klay-Schouten heeft de gymnastiekvereniging „Olympia” 20 jaar als secretaresse gediend en ontvangt als blijk van waardering de gouden KNGV-speld.

12 juni
Schagen Landbouwleraar Luit Bregman (62) vindt het, met ruim 41 jaar landbouwonderwijs (sinds 1948 in Schagen en na de fusie in ‘72 aan de RMLS-Alkmaar) welletjes en gaat VUTten. Ruim 300 oud-leerlingen komen hem uitluiden.

Alkmaar Na ruim 59 jaar verdwijnt het Rex-theater uit de Langestraat. Bioscoopexploitant Weber ziet er geen brood meer in.

13 juni
Hensbroek Het verenigingsleven heeft een eigen onderkomen. De oude school is tot dorpshuis verbouwd en wethouder N.J. Boots stelt „De Oude School” – geëxploiteerd door een stichting – feestelijk in gebruik.

22 juni
Den Helder Bijkans tropische regenval teistert de kop van Noord-Holland. In Den Helder wordt in 15 uur 53,7 mm. afgetapt, bij het gemaal in Dirkshorn zelfs 55 mm.

« mei | juli »

 


Hé, is dat Westfries?

352. Buurman was juist bij ons met koppiestoid (de tijd van gezamenlijk koffie of thee drinken in 't gezin te ± 10 uur en 15 uur).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2021 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.