Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1983 » november

Kroniek van West-Friesland - november 1983

11 november
Noord-Scharwoude Bij de veiling „Langedijk en omstreken” zet Bejo Zaden BV, in samenwerking met De Groot en Slot BV, een partij van 100 kg. witte uien onder de klok. Een wereldprimeur, voortgekomen uit één mutant, die 7 jaar geleden in een partijtje gele uien van het normale ronde Rijnsburger type werd gevonden.

Zwaagdijk Voorzitter dr. W. Kemmers van het Centraal Bureau van de Tuinbouwveilingen stelt de nieuwe WFO-veiling officieel in gebruik. In het complex, 60000 bebouwde vierkante meter op een terrein van 45 ha., is zo'n ƒ 70 miljoen in totaal geïnvesteerd. (zie ook 9 mei).

22 november
Dirkshorn De geboorte van Sietse Kingma (Kalverdijk 69 in Tuitjenhorn) brengt het inwonertal van de gemeente Harenkarspel op 6000.

25 november 27 november, Veenhuizen
Hoorn Roelof Wassenaar (80) legt ook zijn laatste dirigeerstokje neer: dat van „Entre Nous”, het mandolineorkest, dat hij zelf in 1922 oprichtte en 61 jaar achtereen muzikaal heeft geleid.

27 november
Veenhuizen De uit 1460 daterende Dionicius-klok kan, na een onderbreking van bijna 20 jaar, weer worden geluid. De nieuwe klokkestoel – een geschenk van de Veenhuizer gemeenschap aan zich zelf – wordt officieel ingewijd door mevr. P. van Buuren, oudwijkverpleegster.

Sint Maarten Dick Leijen registreert in zijn weerstation „Cumulus” bij het passeren van een stormdepressie een luchtdruk van 955 millibar: de laagste, ooit in Noord-Holland gemeten.

29 november
Heerhugowaard De nieuw gebouwde – riante – openbare bibliotheek bij het winkelcentrum „Middenwaard” ontvangt de eerste lezers. De verhuisoperatie van het pand aan de Olmenlaan (475 m²) naar dit gebouw (1600 m²) heeft zes weken gevergd.

« oktober | december »

 


Hé, is dat Westfries?

367. Koolprak dien je niet op als gastmaal (stamppot van kool en aardappelen).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2021 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.