Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1984 » februari

Kroniek van West-Friesland - februari 1984

1 februari
Schagerbrug In de heer H.J. van Geesbergen – 34 – begroet de gemeente Zijpe haar nieuwe secretaris. Hij is de opvolger van J.C. de Koning, die per 1 april 1972 als zodanig benoemd was en thans met VUT gaat. Met de eremedaille in goud van de Orde van Oranje Nassau en vele geschenken wordt de heer De Koning uitgeluid.

3 februari
Abbekerk Ook de hele veestapel van Arie Zee (138 runderen, 56 schapen en 8 geiten) moet als gevolg van mond- en klauwzeerbesmetting worden vernietigd.

15 februari
Hoorn Minister Brinkman van WVC opent ‘de Kriek’, een gezinsvervangend tehuis voor verstandelijk gehandicapten aan de Kievit. ‘De Kriek’ omvat drie woningen.

17 februari
Bovenkarspel Voorzitter drs. Gerrit Hogewoning van de Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland opent de 51e Westfriese Flora. De laatste van stichting-voorzitter Gerrit Rood (70) en vanwege de mond- en klauwzeeruitbraak zonder veestal en kinderboerderij. Bollenkweker Piet A. v.d. Geest uit 't Veld wint voor de derde achtereenvolgende keer en daardoor defmitief, ‘De Zilveren Tulp’. De Flora trekt in totaal 97.000 bezoekers.

25 februari, Midwoud 20 februari
Abbekerk Het vervoersverbod in het mond- en klauwzeercrisisgebied wordt opgeheven.

22 februari
Hoorn Prins Claus treedt – na lange tijd – weer zelfstandig in de openbaarheid. Hij stelt de nieuwe gebouwde Rijksmiddelbare Tuinbouwschool aan de Blauwe Berg officieel in gebruik. Een ontwerp van de Rotterdamse architect ir. W. Zonneveld op een terrein van 2,3 ha.

25 februari
Midwoud Een felle brand, veroorzaakt in de cv-installatie, verwoest de Ned. herv. kerk, die op 1 oktober 1867 feestelijk in gebruik werd genomen (zie ook jaarboek 1982, blz. 5).

29 februari
Aartswoud De laatste winkel in het dorp, die van Dick en Tiny Bierman, sluit de deur voorgoed. Er resteren nu nog: een café, een smederij en een aannemersbedrijf. ‘'t Wordt een dooie boel in 't durp’.

Wervershoof In het voormalige gebouw van de lagere tuinbouwschool aan de Simon Koopmanstraat wordt de r.k. basisschool ‘De Kiem’ officieel in gebruik genomen.

« januari | maart »

 


Hé, is dat Westfries?

367. Koolprak dien je niet op als gastmaal (stamppot van kool en aardappelen).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.