Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1984 » juni

Kroniek van West-Friesland - juni 1984

1 juni
Hoorn De heer J.M. van der Ros (43) treedt op als directeur van de Gewestelijke Gezondheidsdienst Westfriesland (GGD). Na het overlijden van zijn voorganger G. Rebel op 14 december 1983 nam hij de functie al waar.

6 juni
Alkmaar Het winkelcentrum ‘De Mare’ in Noord – het omvangrijkste winkelproject ooit in Alkmaar verwezenlijkt – wordt ten dele in gebruik genomen. In het project – een ontwerp van ir. Bonnema uit Hardegarijp – wordt in totaal ƒ 175 miljoen geïnvesteerd: het omvat 17000 m2 winkeloppervlakte (65 units) en ruim 500 woningen.

12 juni
Hoorn PvdA-wethouder (sinds 1979) Anneke van Dok-van Weele (36) is per 1 juli benoemd tot burgemeester van Diemen en wordt uitgeluid met de erepenning in brons van de gemeente.

13 juni
Medemblik Burgemeester Wim Westendorp (53) neemt na 7 jaar afscheid en wordt onderscheiden met de gemeentelijke eremedaille in goud (ereburger). Per 16 juni mag deze CDA-bestuurder zich eerste burger van Edam-Volendam noemen.

22 juni
Alkmaar Kaasmarkt-promotor Gerrit Kaper (78) wordt gehuldigd. Hij doet 60 (!) jaar in kaas en krijgt een kunstwerk aangeboden dat ter zijner ere in een muur van het Waaggebouw zal worden geplaatst.

23 juni
Spanbroek De muziekvereniging ‘Erato’ bestaat 25 jaar. Voorzitter A. Koelemeijer jubileert mee en als blijk van erkentelijkheid en waardering ontvangt hij de zilveren erepenning van de gemeente Opmeer.

27 juni
Beemster Directeur Harm A. Lambers (62) van de zuivel-coöperatie ‘De Combinatie’ (met produktiebedrijven te Stompetoren – ‘Neerlandia’ – en Midden Beemster – ‘De Tijd’ – ) wordt met 38 dienstjaren uitgeluid. Hij begon zijn Noordhollandse zuivelloopbaan bij ‘Concordia’ in Oudendijk.

Edam Lo de Ruiter (65) neemt afscheid als dijkgraaf van het hoogheemraadschap van de Uitwaterende Sluizen in Kennemerland en Westfriesland en ontvangt de gouden penning van U.S. en de zilveren van de provincie. Per 1 juli wordt hij opgevolgd door dr. ir. Jaap IJff, oud-gedeputeerde van de provincie.

27 juni, Medemblik Medemblik Commissaris van de koningin drs. R.J. de Wit opent de nieuwe toekomst van her monumentale pand ‘De Landswerf. Eerst opleidingsinstituut voor marine-officieren, daarna militaire gevangenis, rijks krankzinnigeninrichting, provinciaal ziekenhuis en sinds 1967 leegstand. Nu onderkomen voor 58 appartementen voor één- en tweepersoonshuishoudens.

28 juni
Langedijk De geboorte van Annemarie Balder te Broek op Langedijk brengt het inwonertal van de gemeente op 14.000.

30 juni
Alkmaar Gedeputeerde Rinus Haks stelt het vernieuwde wielerstadion van ‘Alcmaria Victrix’ in gebruik. De op 10 juli 1965 in gebruik genomen wielerbaan is (ten dele) overdekt. Het door architect Sander Douma opgestelde plan heeft – ondanks een grote inzet van vrijwilligers – toch nog een investering van bijna ƒ 2 miljoen gevergd.

Hem Wethouder J. Snoek stelt het nieuwe gebouwde zwembad – op de plaats van het uit 1969 daterende en gesloopte Hemmerven – in gebruik, dat een investering van ruim ƒ 1 miljoen vergde. De zwemvereniging ‘Zwepho’ heeft weer een ‘thuis’.

« mei | juli »

 


Hé, is dat Westfries?

462. 't Kind zat te gnokken (begerig te kijken) naar al dat lekkers.
Als moeder vlees snijdt, staat de hond erbij te gnokken.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.