Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1984 » juli

Kroniek van West-Friesland - juli 1984

1 juli
Alkmaar Agrarisch Noord-Holland neemt massaal afscheid van drs. Piet Muntjewerf (63), de vertrekkende directeur landbouw en voedselvoorziening, directeur van de Stulm en provinciaal voedselcommissaris. Van zijn 42 overheids-dienstjaren bracht hij er slechts 12 in Noord-Holland door (de eerste 5, de laatste 7), maar hij was (en bleef) een Noordhollander. Hij wordt o.m. bedacht met de zilveren penning van de provincie.

10 juli
Bovenkarspel Aan de vooravond van de eerste klokveiling wordt in het CNB-complex de eerste bollenbeurs gehouden. Bijna 20 jaar terug liep zo'n initiatief in de oude Hoornse Parkschouwburg op niets uit. Doel: meer contact tussen kwekers en handel.

11 juli
Wognum Op 54-jarige leeftijd overlijdt Cornelis Antonius Jozef Salman; sinds 16 juli 1976 burgemeester van deze gemeente, daarvoor wethouder – voor de KVP – van Hoorn.

12 juli
Hoorn Voorzitter D. Wit van de Stichting ‘Overdekte Zweminrichting West-Friesland’ verwelkomt in het op 3 januari 1972 in gebruik genomen bad aan de Vredehofstraat de driemiljoenste bezoeker: oud-gemeenteambtenaar Bart Nannings, promotor van het bejaardenzwemmen.

De Goorn Paul Breekveldt, raadslid (voor PvdA/PPR), neemt afscheid van de raad van Wester-Koggenland. Hij maakte 10 jaren vol, waarvan 4 in de raad van Avenhorn en ontvangt de erepenning van de gemeente.

13 juli
Hoorn De St. Jozefschool aan het Achterom – in januari 1923 in gebruik genomen en in 1960 een gemengde school geworden – sluit haar bestaan af met een reünie van oudleerlingen. Voorganger was de ‘klompenschool’ aan de Ramen.

30 juli
Schagen Het pand aan de Dorpen, waarin op 14 augustus 1924 de gemeentelijke eierveiling werd geopend, wordt gesloopt. In 1947 deed de gemeente de veiling over aan de toenmalige directeur Sijvert Rentenaar, die het bedrijf voortzette tot het eind van de jaren 50. De firma Nic. Snaas zet er een nieuw pand neer.

« juni | augustus »

 


Hé, is dat Westfries?

499. Wie de buul ('t geld) heeft, is baas.
(Wie de geldbuidel, de portemonnee heeft, die heeft de macht).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.