Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1984 » augustus

Kroniek van West-Friesland - augustus 1984

6 augustus
Venhuizen Op 104-jarige leeftijd overlijdt in de Bosmanstichting mevrouw A. Balk. Tot haar 100e heeft ze zelfstandig gewoond in Oosterleek. Ze was de tweede op de ‘ranglijst’ in West-Friesland, die meer dan een eeuw oud was.

8 augustus
Hoorn Stephan van den Berg (22) wint in Long Beach (Californië) het Olympisch goud bij het plankzeilen in de Windgliderklasse, waarin hij reeds vijf keer wereldkampioen is. Hij is na 1948 de eerste Nederlandse zeiler op het Olympisch erepodium. Bij zijn terugkeer onvangt hij de ‘Zilveren Hoorn’, de hoogste gemeentelijke onderscheiding.

16 augustus
Grootebroek In het Sint Jans Gasthuis te Hoorn bevalt Henny Mes-Zijp (34) van een vierling; twee één-eiïge tweelingen: Anneke (1985 gr.), Kitty (1950 gr.), Bart (2230 gr.) en Wouter (2230 gr.). De kans op een spontane zwangerschap van een vierling dus zonder het toepassen van hormonen – is 1 op 750.000. Het echtpaar Mes – vader Albert (33) is chauffeur bij een reinigingsbedrijf – heeft reeds 2 kinderen: Marieke (6) en Pieter (4).

20 augustus, Texel 20 augustus
Texel Het Texels Schapenstamboek in Noord-Holland bestaat 75 jaar. Op initiatief van ir. Cornelis Nobel, rijkslandbouwconsulent in Schagen en de vereniging ‘Hollands Noorderkwartier’ werd de ‘Vereeniging tot verbetering van de schapenfokkerij in Noord-Holland’ opgericht, die per 19 februari 1926 werd herdoopt in ‘Texels Schapenstamboek in Noord-Holland’.

31 augustus
Spierdijk Wijkverpleegster – zuster – Borst gaat met 30 dienstjaren (waarvan 14 in Blokker en Zwaag) met pensioen.

Alkmaar Ing. Tjerk Buishand neemt afscheid als wetenschappelijk medewerker van het proefstation voor de Akkerbouw en Vollegrondsgroenteteelt (PAGV). Hij was daaraan sedert 1 januari 1955 verbonden. Hij heeft tal van publikaties op zijn naam staan.

Lutjebroek Op het veld van Westfriezen in Zwaag fluit KNVB-scheidsrechter Ruud Slagter (68) zijn laatste wedstrijd. Ruim 44 jaar heeft hij deze hobby beoefend. Zijn top: 6 jaar fluiten in de 4de klas. ‘M'n snelheid wordt wat minder. Ik vind 't nu mooi zat’.

« juli | september »

 


Hé, is dat Westfries?

632. Ik verskeurde (scheurde) m'n nieuwe mantel aan 'n spijker, ik was er beloord van (kapot, erg teleurgesteld).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.