Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1984 » november

Kroniek van West-Friesland - november 1984

11 november
Scharwoude In de Ned. hervormde kerk, op 7-2-1982 (ds. D.J. van Aalst) in gebruik genomen, wordt de laatste dienst gehouden. Het in gebruik houden is financieel niet meer op te brengen. Het gebouw krijgt een woonbestemming. De laatste dienst, met als voorganger ds. A.J. Verbeek, trekt een volle kerk.

14 november
Hoorn Minister W. Deetman (Onderwijs) opent de nieuwe Johannes Post-mavo in de wijk Kersenboogaard. De oude school was te klein geworden.

16 november
Enkhuizen Prof. G. Lindeboom onthult het door de Alkmaarse beeldhouwer John Bier gemaakte standbeeld van Bernardus Paludanus, van 1586 tot zijn dood in 1633 arts in Enkhuizen en een beroemd verzamelaar van rariteiten. (Zie ook de 44e bundel – 1977 – blz. 136-145).

17 november, Dirkshorn 17 november
Dirkshorn Het restauratieplan voor vier kerken in de gemeente Harenkarspel wordt officieel afgesloten. Het betreft de r.k. kerken van Waarland en Tuitjenhorn, de geref. kerk van Stroet en de N.H. kerk van Dirkshorn. In het ‘oecumenisch hetstelplan’, een initiatief van burgemeester Wesselink, is in totaal ƒ 1.764.000,- geïnvesteerd. (Zie ook de 50e bundel – 1983 – blz. 174).

20 november
Zwaag In zijn woonplaats overlijdt Cornelis Beerepoot (71); van 1962 tot en met 1974 voor de KVP wethouder van Zwaag en o.m. mede-oprichter van het bejaardencentrum ‘De Bongerd’ en van het zwembad ‘De Wijzend’.

Enkhuizen De 50 woningen in het Snouck van Loosenpark zijn gerenoveerd. Na een periode van 7 jaar voorbereiding is de klus geklaard. Het project heeft ruim ƒ 10 miljoen gekost. Louter blije bewoners.

23 november
Westerblokker Het St. Jozefpark, in 1954 gebouwd, heeft z'n derde verbouwing ondergaan. Burgemeester P. Janssens stelt het gerenoveerde complex in gebruik: een modern tehuis met 45 kamers in het verzorgingstehuis, 20 aanleunwoningen en 21 bejaardenwoningen.

26 november
Rustenburg Gedeputeerde Han Alma stelt de nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie (kosten ca. ƒ 12 miljoen) officieel in gebruik t.b.v. de woonkernen Hoogwoud, Opmeer, Spanbroek, Obdam, Hensbroek, Berkhout, Avenhorn, Spierdijk, De Goorn, Oudendijk, Scharwoude, Grosthuizen en Beets. De 22e in het gebied van Uitwaterende Sluizen.

« oktober | december »

 


Hé, is dat Westfries?

305. Als er sneeuw of ijs is, halen de kinderen de toog (prikslee) van de zolder.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.