Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1986 » april

Kroniek van West-Friesland - april 1986

1 april, Hoorn 1 april
Hoorn Na 150 jaar vertrekt de laatste kaashandel uit de binnenstad. K.H. de Jongs Exporthandel verhuist – in het kader van een samengaan – naar het Groningse Zuidhorn.

4 april
Midwoud De toren van de op 25 febr. 1984 door brand geteisterde kerk draagt weer een spits en de van een nieuwe laag bladgoud voorziene originele haan (uit 1867) prijkt er weer bovenop.

Hoorn Drs. R.A. Roozendaal, hoofdinspecteur-directeur van de arbeidsvoorziening in Noord-Holland stelt het aan de Maelsonstraat nieuw gebouwde gewestelijk arbeidsbureau officieel in dienst.

5 april
Ursem De aan de Noorddijkerweg nieuw gebouwde openbare bibliotheek wordt feestelijk in gebruik genomen.

6 april
Ursem Jan Schaap (66) treedt na 40 jaar deel te hebben uitgemaakt van het bestuur van de gymvereniging ‘Door Wilskracht Samen Verder’, waarvan 37 als voorzitter – ‘de pastoor vond toen dat ik dat moest doen’ – terug. Toon Niesten neemt de hamer van hem over. Jan krijgt de eremedaille in goud van de Orde van Oranje Nassau en de pauselijke onderscheiding ‘Bene Merenri’.

Waarland De voetbalvereniging ‘Con Zelo’ huldigt haar gouden lid Jan Bruin (62); sinds augustus 1948 óók bestuurslid en sinds 1964 voorzitter. ‘Een gouden vent’, die de gouden verenigingsspeld met briljant en de zilveren KNVB-speld krijgt opgeprikt.

25 april
Schoorl In zijn woning overlijdt plotseling Jan Zijp (65): tot aan zijn afscheid per 1 juni 1980 – als overste – commandant van het district Alkmaar van het korps Rijkspolitie; officier in de Orde van Oranje Nassau.

Hoorn Dijkgraaf Wim J. Resoort van het waterschap Westfriesland komt als officier in de Orde van Oranje Nassau uit de lintjesregen tevoorschijn.

« maart | mei »

 


Hé, is dat Westfries?

352. Buurman was juist bij ons met koppiestoid (de tijd van gezamenlijk koffie of thee drinken in 't gezin te ± 10 uur en 15 uur).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.