Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1986 » juni

Kroniek van West-Friesland - juni 1986

8 juni
Oostwoud Da. I.C. Jansen van de herv. gemeenten Hauwert, Midwoud, Oosrwoud en Twisk – ‘Het Vliegend Evangelie’ – verlaat na 27 jaar West-Friesland met emeritaat.

10 juni
Heerhugowaard De zilveren penning van de gemeenre wordt postuum toegekend aan mevr. G. Modder-van Twisk, die tijdens haar leven een unieke collectie foto&'s, kaarten en boeken over de Waard bijeen gaarde.

Schagen Drie generaties, Louis sr. (75), Klaas (55) en Louis jr. (23) zorgen voor 60 jaar vishandel Schoehuijs BV: sinds 1961 op de Ged. Gracht.

16 juni
Wervershoof Wethouder J. van Ophem slaat de eerste (18 m. lange) betonnen paal van het nieuwe recreatiebad ‘De Zeehoek’. Geraamde kosten ƒ 2,5 miljoen.

20 juni
Alkmaar Gosse de Boer (78) en Piet Verkleij (62), beiden 40 jaar actief op de Kaasmarkt, ontvangen op Graskaasdag de zilveren penning van de gemeente Alkmaar.

Tuitjenhorn Piet C. Blommert (64) vertrekt na 23 jaar als directeur van de basisschool ‘St. Barbara’ met de zilveren penning van de gemeente Harenkarspel en de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice.

Enkhuizen Drs. G. Karsch neemt – na 15 jaar – afscheid als voorzitter van de Raad van Bestuur van de Zaadunie en wordt benoemd tot officier in de Orde van Oranje Nassau. Hij wordt opgevolgd door ir. M. Prins.

Aartswoud Cor de Boer – eerste man van de VVB ‘Midden West-Friesland’ – verlaat na dik 45 jaar tussen de Noordhollandse zwartbonten te hebben gewerkt het ‘boerenerf’ met vut en wordt op z'n 60e verjaardag onderscheiden met de eremedaille in goud van de Orde van Oranje Nassau.

Hoorn Het nieuw gebouwde NS-station Hoorn-Kersenboogerd wordt geopend. Hoorns tweede station was tot dan gevestigd in een porte-cabine.

26 juni
Andijk Burgemeester Wim Veldhuizen opent het museum ‘Saet en Cruijt’. Het is ontstaan uit een intitiatief van de ‘Nederlandse Tuinzaadbedrijven’ en ondergebracht op de zolder van het Poldermuseum.

Schagen Voor museum ‘Vreeburg’ onthult burgemeester Bert Stam in samenwerking met mevrouw Pater een beeldje ter nagedachtenis aan ‘ome’ Gert Pater, de op 2 december 1984 overleden motor van de Westfriese markt.

« mei | juli »

 


Hé, is dat Westfries?

254. 'n Moerloper is 'n lam of kalf, dat nog bij moer, het moederdier, loopt, dus nog niet ofwonnen is (afgewend). Ook gezegd van iemand die nog ongetrouwd en bij moeder thuis woont.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.