Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1986 » december

Kroniek van West-Friesland - december 1986

1 december
Warmenhuizen Met een gezongen hoogmis wordt het eeuwfeest gevierd van het rk kerkkoor ‘Sint Ceacilia’. De oudste vereniging van de gemeente en nog een van de weinig louter mannenkoren in de regio. Het koor telt nog 19 man en dirigent Jacob Groot doet al 50 jaar mee.

2 december
De Goorn In zijn woning overlijdt Johannes Wilhelmus (Jan) Reus (69): van september 1958 tot 1 juni 1979 voor resp. KVP en CDA raadslid c.q. wethouder van Berkhout en Wester-Koggenland. Ereburger van laatstgenoemde gemeente. De laatste voorzitrer van de veiling te Avenhorn, al 23 jaar voorzitter van de conservenfabriek. Een menselijke bestuurder.

8 december
Heerhugowaard Marinus Blauw (76) wordt bij zijn afscheid als secretaris van de Alton Stichting onderscheiden mer de zilveren medaille van de gemeente.

15 december
Heerhugowaard In de heer R.A. de Rooij (27), afkomstig uit Amsterdam en werkzaam bij de fam. Harte in het Altongebied begroet de gemeente de 35000e inwoner.

19 december
Oosthuizen Als ridder in de Orde van Oranje Nassau wordt burgemeester Jan Schoon (65) van de gemeente Zeevang uitgeluid. Hij begon zijn loopbaan 47 jaar geleden als secretarie-ambtenaar in Oosthuizen, werd in 1960 tot burgemeester van Oosthuizen benoemd en was dat sinds het ontstaan van Zeevang in 1970 van deze gemeente.

Hoorn Bij zijn afscheid als dijkgraaf van het waterschap Westfriesland (sinds 1 april 1974) ontvangt Wim Resoort (61) o.m. de zilveren penning van de provincie Noord-Holland. Hij wordt per 1 januari opgevolgd door de heer G.J. Dijkstra.

24 december, Hoorn 24 december
Met een feestelijke dienst in de kerstnacht wordt de gerestaureerde Noorderkerk officieus in gebruik genomen. Er is in de afgelopen jaren voor ruim ƒ 2 miljoen aan ‘verspijkerd’. Voorzitter Dirk Breebaart van de ‘Hervormde Stichting Noorderkerk’: ‘Het gebouw kan er zeker weer 50 jaar tegen’.

30 december
Dirkshorn Marius Jan Strijbis (68) viert zijn 40-jarig jubileum en zijn afscheid als machinist van de polder Woudmeer. Hij ontvangt de eremedaille in zilver van de orde van Oranje Nassau, de erepenning van het waterschap Groot-Geestmerambacht en de gemeentetegel van Harenkarspel. Hij gaat als laatste machinist van de Woudmeer de geschiedenis in. Het nieuw gebouwde gemaal is geheel geautomatiseerd.

31 december
Hoorn Cor Klaij (66) draagt de voorzittershamer van de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor West-Friesland en Waterland over aan Jan Lagrand (52) uit Volendam.

Alkmaar Vermeulen Orgelbouw BV – het oudste bedrijf in Alkmaar – beleeft zijn laatste dag. Daarmee komt aan een traditie van 225 jaar orgelbouw in Alkmaar een einde.

 


Hé, is dat Westfries?

176. Die auto gaat nog wel 'n tijdje mee. Die moet je niet wegskoiten (ver beneden de waarde van de hand doen).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2021 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.