Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1987 » april

Kroniek van West-Friesland - april 1987

1 april
Heerhugowaard Na ruim 16 jaar als directeur leiding te hebben gegeven aan de muziekschool ‘Dijk en Waard’ (bijna 1100 leerlingen) neemt de oud-Langedijker tuinder Arie Volkers afscheid. Hij wordt opgevolgd door T. Oosterdijk.

8 april
Andijk Het Poldermuseum is door ons Genootschap onderscheiden met de Aurora-prijs een bedrag van ƒ 2500,-. Het museum omvat thans een origineel Westfries interieur, afkomstig uit een gesloopte stolpboerderij met een fraaie schouw te Venhuizen.

10 april
Hoorn Provinciecommissaris drs. R.J. de Wit heropent de gerestaureerde Noorderkerk. De kerk dateert uit 1441 en werd toen de Mariakerk genoemd. Sinds 1980 heeft de Stichting Noorderkerk zich ingespannen voor het herstel van het gebouwen ‘schraapte’ ruim 3 miljoen gulden bijeen.
In de kerk is een maquette geplaatst van Hoorn zoals het er in 1650 uitzag. Aan de maquette is door de maker – Jack Buiten – zes jaar gewerkt en ze bemeet een oppervlakte van 30 vierkante meter.

Andijk Aan de Buttervin 23 betrekt mevrouw T. Broer onder grote belangstelling haar bejaardenwoning. Het is de 2000e woning in de gemeente.

15 april
Hoorn Na een kort ziekbed overlijdt Willem Alexander Braasem (68): van 1969 tot 1983 conservator-directeur van het Westfries Museum. Hij was ridder in de Orde van Oranje Nassau.

17 april
Enkhuizen Het echtpaar Kroeb wordt verblijd met de geboorte van een drieling. Op zich al een bijzonderheid, maar deze drieling kwam nu eens niet van de ooievaar, doch uit een reageerbuisje. Het echtpaar had al twee kinderen geadopteerd.

23 april, Langedijk 23 april
Langedijk In aanwezigheid van wnd. burgemeester J. Bulte wordt afscheid genomen van de ‘eigen’ ambulance. Deze kwam er 25 jaar geleden op initiatief van de Langedijker gemeenschap. In de regionale aanpak is er voor de Langedijker ambulance geen plaats.

26 april
Veenhuizen Smederij Rentenaar bestaat 75 jaar. ‘We zijn eigenlijk een verzorgingsbedrijf: 24 uur per dag zijn wij bereikbaar’, zegt Aris, de derde generatie.

28 april
Broek op Langedijk De Broeker Oranjevereniging, opgericht op 3 april 1934, wordt in het bezit gesteld van de koninklijke oranjewimpel.

29 april
Schagen Jo de Veer (50) veehouder-bestuurder in vooral de vee- en vleessector, (o.a. voorzitter van ‘Coveco’) komt als officier in de Orde van Oranje Nassau uit de lintjesregen.

Bobeldijk Siem Moeijes (65) veehouder-bestuurder in de veeverbeteringswereld in Noord-Holland en ook voorzitter van Neerlands oudste onderlinge brandverzekeringsmaatschappij, ‘De Veenhoop’, wordt benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau.

« maart | mei »

 


Hé, is dat Westfries?

666. Toen buurvrouw hoorde, dat ze 'n prijsje had gewonnen in de staatsloterij, was ze helemaal onthikt (opgetogen, zichtbaar blij).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2021 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.