Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1987 » mei

Kroniek van West-Friesland - mei 1987

1 mei
Wieringerwaard Vooruitlopende op de vrijwillige samenvoeging met Niedorp wordt de gemeentesecretarie van Barsingerhorn opgeheven. Het voormalige polderhuis van Wieringerwaard huisvest nu nog slechts een hulpsecretarie.

Callantsoog Wim Vierhout (53) uit Middenbeemster, lid van de PvdA, wordt als waarnemend burgemeester ingehaald.

Warmenhuizen Schildersbedrijf W.M. van Baar viert zijn eeuwfeest. Grootvader Jacob van Baar vestigde zich op 1 mei 1887 op de Krankhoorn 4 als huisschilder, glazenmaker en behanger. Zoon Jaap nam het in 1936 over en kleinzoon Wil vertegenwoordigt sinds 1962 de derde generatie aan het hoofd van dit familiebedrijf.

2 mei
Oudesluis Wim Muntjewerf sluit de kruidenierswinkel aan de Sportlaan, waarin zijn groorvader Arie in 1885 een ‘grutterspraktijk’ begon. Einde van een familietraditie van 102 jaar.

11 mei
Enkhuizen Op 103-jarige leeftijd overlijdt Alex Groen, beter bekend onder de naam Meester Groen. Vele jaren was hij hoofd van school A. Hij is altijd zeer actief geweest in het maarschappelijk leven en voor deze vele activiteiten onrving hij in april 1965 het ereburgerschap van de gemeente. Meester Groen werd in Aartswoud geboren.

14 mei
Hensbroek Met een grote kraan wordt de spits van de Ned. herv. kerk naar beneden gehaald om te worden gerenoveerd.

18 mei
Andijk Burgemeester W. Veldhuizen opent het verbouwde politiebureau: met een enorme sleutel onder toeziend oog – uiteraard – van de politie. Na 22 jaar behelpen heeft de Heilige Hermandad nu een echt onderkomen.

19 mei
Hoorn Prins Claus opent in de Oosterkerk de in het Westfries Museum ingerichte tentoonstelling: ‘Jan Pz. Coen, dagen en daden in de dienst van de VOC’.

26 mei
Den Burg In de zuivelfabriek ‘Eendracht’ – in 1930 in bedrijf gesteld – wordt voor de laatste maal melk in de kaasbak gestort. Het Melkunieproduktiebedrijf gaat dicht. Alle Texelse melk zal voortaan in de produktiebedrijven te Lutjewinkel en Opmeer worden verwerkt.

28 mei
Medemblik De Stichting Drum Gold Cup Medemblik wordt t.g.v. het organiseren van het 25e concours onderscheiden met de eremedaille van de gemeente.

30 mei
Oude Niedorp Enkele inwoners brengen ‘s avonds omstreeks tien uur een afscheidsgroet aan NZH-chauffeur John Stam van lijn 153: de laatste lijnbus, die door het dorp rijdt, passeert. Oude Niedorp is uit de NZH-dienstregeling geschrapt.

31 mei
Hoorn De natte en sombere meimaand was met een gemiddelde temperaruur van 10 gr. C. een halve graad kouder dan april. Sinds de in 1706 begonnen temperatuurmetingen was een dergelijk groot negatief verschil nog niet geregistreerd. April was dan ook de warmste aprilmaand van deze eeuw!

« april | juni »

 


Hé, is dat Westfries?

26. Jongens, niet zo klammen (ruzie maken)!
Twee klammers, twee schuld.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2021 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.