Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1987 » juli

Kroniek van West-Friesland - juli 1987

2 juli
Abbekerk Rijksweg 7 naar Den Oever is nu in zijn geheel een vierbaansweg geworden. De laatste hindernis wordt door de minister van Verkeer en Waterstaat, mevr. N. Smit-Kroes verwijderd op de plek waar een kunstwerk staat aan de Broerdijk tussen Abbekerk en Wognum.

9 juli
Enkhuizen Gedeputeerde Geert de Boer opent de nieuwe ontvangsthal van het Zuiderzeemuseum. De laatste fase in het ontsluitingsprogramma. De ontvangsthal bevindt zich in de dijk Enkhuizen-Lelystad.

14 juli
Andijk Dijkgraaf Guus Ris van het hoogheemraadschap Noordhollands Noorderkwartier opent een nieuw recreatiegebied; een strandje dat in de buurt ligt van de jachthaven. Een gedeelte van het gebied wordt in het najaar ingezaaid zodat er in het komende jaar een speelweide zal liggen.

18 juli
Schellinkhout De ‘Steenen Kamer’ is gerestaureerd. Bijna twee jaar heeft men aan het herstel van dit huis gewerkt. ‘Stenen Kamers’ zijn ontstaan toen stenen huizen nog geen gemeengoed waren en alleen door overheidsdienaren werden bewoond.

Spierdijk Tropisch aandoende regenbuien zorgen voor een nieuw nationaal record: 125 mm. in één etmaal, dat staat gelijk met 125 liter water per vierkante meter. Het is 1 mm. meer dan het oude record, dat op 4 juli 1952 in Steenbergen werd genoteerd. De machinisten van de watergemalen maken al enkele dagen achtereen overuren.

« juni | augustus »

 


Hé, is dat Westfries?

403. Joos (mensen), komen jullie te konkelen (schaften, te ± 10 uur in de voormiddag 'n rustpauze onder 't werk, waarin 'n kop koffie door de baas wordt aangeboden).
Opm.: 'Konkelen' is wel Ned. maar betekent dan knoeien, knoeierijen plegen, kuipen, intrigeren, kwaadspreken, bv.: Door konkelen achter onze rug hebben ze ons die mooie betrekking afgesnoept.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2021 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.