Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1987 » augustus

Kroniek van West-Friesland - augustus 1987

11 augustus
Enkhuizen Het IJsselmeer dreigt te worden leeggevist. De stand van paling, baars en snoek gaat achteruit. Er worden teveel fuiken met kleine mazen gebruikt, aldus de kleinere bedrijven, die de grotere verwijten dat ze met teveel fuiken vissen.

17 augustus
Broek op Langedijk De familie Van Hall uit Heino (O) wordt bij de 100-jarige Broeker Veiling feestelijk begroet. De grens van 100.000 bezoekers is dit seizoen gepasseerd.

19 augustus
Heerhugowaard Mevrouw Trijntje Nap-de Jongh maakt de eeuw vol. Ze is geboortig uit de Wieringerwaard.

20 augustus
Wervershoof J.G. Oostenbrink (59) vertrekt met vut als directeur van Gemeentewerken. Hij heeft 26 jaar leiding gegeven aan deze dienst.

21 augustus
Hensbroek In één uur tijd wordt het kunststofkassenbedrijf – 7 ha groot – van Bovebo BV door brand verwoest. Zeventien jaar geleden begon Jaap Borst samen met broer Jan het bedrijf.

26 augustus
Stede Broec R. van Mill (61) wordt met vut uitgeluid als directeur van de Gemeenschappelijke Technische Dienst van Stede Broec, Venhuizen en Drechterland. Zestien jaar lang heeft hij aan deze dienst leiding gegeven.

27 augustus
Hoorn Mevrouw Betsy Gootjes-Weeder legt de offciele eerste steen voor het nieuwe verzorgingshuis ‘Avondlicht’. Op 2 augustus 1926 legde zij de eerste steen voor het hoofdgebouw. (zie 44e bundel 1977 blz. 72-78).

« juli | september »

 


Hé, is dat Westfries?

265. Voor de kerstdagen kochten we 'n pondje volvette meshanger (jonge, vette kaas, die aan 't mes blijft hangen).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2021 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.