Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1987 » november

Kroniek van West-Friesland - november 1987

6 november
Zwaagdijk Oost Directeur van de veiling WFO Jan Duives heeft 40 jaar in het veilingwezen gezeten en verlaat als 58-jarige de veiling: onder dankzegging en in het bezit van vele cadeau's.

Andijk Gedeputeerde drs. Wim van Gelder stelt bij het waterwinstation WRK-3 twee windturbines in gebruik. Deze zijn goed voor ruim eenderde van het totale energieverbruik van het station.

12 november
Wijdenes Cor Grootendorst, in 1953 mede-oprichter en vervolgens 30 jaar voorzitter van de postzegelvereniging ‘Hoorn en Omstreken’ krijgt de (zeldzame) bondsspeld in zilver van de Ned. Bond van Filatelisten opgespeld.

13 november
De Kring Noord-Holland van de Ned. Fruittelers Organisatie bestaat 40 jaar. Vier Westfriese fruitteeltpioniers, t.w. Dirk Saal te Wognum, Jan Boot te Schellinkhout, Willem Veerman te Midwoud en Jan Zander te Hoogwoud ontvangen de zilveren NFO-speld.

15 november
Wadway Meester H. Langedijk ontvangt uit handen van bestuurslid Joop van Diepen het eerste exemplaar van het boek ‘Nag effies dutte’. Bij het boek behoort een casettebandje met verhalen uit het boek.

Obdam Pastoor J. van Ombergen verlaat de St. Victor parochie. Hij gaat een vacature vervullen in Ouderkerk a/d Amstel.

20 november
Andijk Commissaris drs. R.J. de Wit stelt een nieuw gebouwde watersporthal van de Stichting ‘Jachthaven Andijk’ officieel in gebruik. (zie ook 31 december).

Heerhugowaard Her nieuw gebouwde Open Jongeren Cenrrum aan de Beukenlaan, een leerproject voor 15 jonge bouwvakkers, naar een ontwerp van architect Bert Pino, wordt door aannemingsmij. P. Bot & Zn. (75 jaar) overgedragen aan de Algemene Jeugdraad.

21 november
Wognum Dominee Jan Mol is niet alleen arbeider in de Wijngaard des Heren,maar ook nog sportman. Om gelden voor de restauratie van her Witte Kerkje van Benningbroek bijeen te krijgen begint hij een sponsorloop. Dat brengt ƒ 3000,- in het kerkelijke laadje.

23 november
Alkmaar Bij de veiling ‘Alkmaar en Omstreken’ wordt de omzetgrens van ƒ 25 miljoen overschreden. Het oude record dateert van 1984: ruim ƒ 20 miljoen.

24 november
Dirkshorn De heer J. Manneveld (77) wordt benoemd tot erelid van de ijsclub ‘Dirkshorn’. Gedurende 47 jaar heeft hij de vereniging als secretaris gediend. Zijn jaarverslagen zijn boekwerken.

25 november
Enkhuizen Het hoogheemraadschap Noordhollands Noorderkwartier reikt twee zilveren legpenningen uit: aan de heren H. Lambooij en H. Schoorl. Van hun hand is het boek: ‘Getekend land’ verschenen, waarbij de eerste als schrijver en de laatste als tekenaar is geëerd.

27 november
Hoorn Schrijfster Margreet van Hoorn presenteert haar veertigste roman. Haar gehele werk beslaat meer dan 2 miljoen boeken. Ze is met mevrouw Jannetje Visser-Roosendaal uit Venhuizen één van de meest gelezen Westfriese schrijfsters.

Zwaagdijk Bij de veiling W.F.O. wordt het uit 1985 daterende omzetrecord van ruim ƒ 118 miljoen gebroken. Het nieuwe record wordt een omzet van ƒ 130.049.000,-.

28 november
De Weere De vroegere kleuterschool is verbouwd tor gemeenschapscentrum ‘Het Theresiahuis’. De hele dorpsgemeenschap presenteert zich bij de opening.

29 november
Hoorn Wethouder J. Schaper stelt de Boterhal officieel in gebruik als regionaal kunstcentrum: een onderkomen van de kunstenaarsvereniging ‘Hoorn en Omstreken’.

Krabbendam Met een concert in de gereformeerde kerk viert de Chr. Gemengde Zangvereniging haar 75-jarig bestaan.

Abbekerk Riet Ott, 25 jaar actief in en voor de toneelvereniging ‘'t Veldviooltje’ krijgt het zilveren insigne van het Ned. Centrum van Amateurtoneel opgespeld.

« oktober | december »

 


Hé, is dat Westfries?

798. 't Was erg stil om me heen; ik raakte eventjes beskoten (ingedommeld, sluimerend) in de stoel.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2021 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.