Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1988 » april

Kroniek van West-Friesland - april 1988

8 april
Hoorn Burgemeester P. Janssens stelt de lokale omroep ‘Radio Hoorn’ officieel in werking: zeven etmalen per week radio.

Stede Broec Het recreatie-eiland voor ‘Broekerhavens Kusten’ komt er niet. In de vandaag gehouden raadsvergadering stemden negen van de veertien leden tegen het plan.

16 april
Wester-Koggenland CDA-wethouder Nic. Groot (45) van Enkhuizen, tevens voorzitter van het SOW, begint als burgemeester van deze gemeente aan een nieuwe bestuurlijke carrière.

Dirkshorn Voorzitter – en dat al gedurende 40 jaar – Jan van der Molen (70) van de gymnastiekvereniging UDI-WIK wordt gehuldigd i.v.m. zijn 60-jarig lidmaatschap. Hij krijgt het gouden KNGV-insigne en van zijn club een gouden pen met inscriptie.

22 april
Hoorn Bij zijn officiële afscheid als directeur van de dienst van Openbare Werken wordt W.J. (Wim) Bek benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau. Hij kwam op 1 oktober 1966 als adjunct-directeur naar Hoorn.

23 april
Berkhout Voor de derde keer in successie wordt het team van de ‘Geert Holle-school’ (coach meester Frank Heijne) school-handbalkampioen van Noord-Holland.

27 april, Sint Pancras 27 april
Sint Pancras Na een verblijf van 14 maanden in het opvangtehuis ‘De Hogewere’ in De Weere kan burgemeester Bulte de 35 bewoners van het nieuw gebouwde bejaardenhuis ‘De Molenhoeve’ weer verwelkomen in het dorp. ‘Heerlijk om weer thuis te zijn’.

29 april
Schagen Dijkgraaf ing. Guus Ris van het Hoogheemraadschap Noordhollands Noorderkwartier wordt tot officier in de orde van Oranje Nassau benoemd.

Lutjewinkel Barry Konijnenberg, deel uitmakend van de directie van Melkunie Holland, komt ook als officier in de orde van Oranje Nassau uit de lintjesregen.

Wieringermeer Burgemeester J.F.G. Knorr wordt benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau.

30 april
Moerbeek De nog altijd ambachtelijke bakkerij Wijn maakt de eeuw vol. De gebroeders Simon (60) en Jan (58) runnen het bedrijf, dat hun grootvader met een startkapitaal van ƒ 300,-, geleend bij tien inwoners van Nieuwe Niedorp, begon. Burgemeester Ype Dijkstra overhandigt het bedrijf het gemeentebord.

Egmond Burgemeester J. Kingma wordt na dik 9 jaar met vut en als ridder in de orde van Oranje Nassau uitgeluid. Zijn vrouw krijgt – als eerste – de erespeld van de gemeente uitgereikt.

« maart | mei »

 


Hé, is dat Westfries?

367. Koolprak dien je niet op als gastmaal (stamppot van kool en aardappelen).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.