Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1988 » mei

Kroniek van West-Friesland - mei 1988

1 mei
Nibbixwoud Via een 22-13 zege op Swift Arnhem in sporthal ‘'t Span’ te Wognum verovert het damesteam van Zeeman Vastgoed SEW de nationale titel in de zaalhandbalcompetitie. De eerste in de 37-jarige clubhistorie; negen jaar na de nationale veldtitel.

8 mei
Alkmaar Ondanks een 3-1 zege op FC Den Haag degradeert AZ na een 16-jarig verblijf uit de ere- naar de eerste divisie.

10 mei
Obdam Voor ‘De Horstenburgh’ wordt een bronzen beeldje onthuld ter nagedachtenis aan ‘Opoe Kee’ (Cornelia de Moel-Vijn, 8-8-1863 – 31-3-1954), die als vroedvrouw/baker veel goed werk in de dorpsgemeenschap heeft verricht.

11 mei
Alkmaar In zijn woning overlijdt Nicolaas Johannes Buur (73). Vanaf 1946 – sinds 1 januari 1960 als directeur – tot aan zijn pensionering werkzaam bij ‘'t Hooge Huys Verzekeringen NV’. Hij was drager van de gouden erepenning van de stad Alkmaar.

17 mei
Hoorn Ex-wethouder Rein Buisman overlijdt op 62-jarige leeftijd. Hij was lid van het CDA en heeft van 1973 tot 1986, de laatste vier jaar als wethouder, zijn gemeente gediend.

21 mei
Lutjebroek Simon en Liza Oud sluiten – om gezondheidsredenen – hun sigarenzaak annex postagentschap aan de P.J. Jongstraat. Op koninginnedag werd het echrpaar door het bestuur van de Oranje-vereniging onderscheiden met de Oranjespeld.

24 mei
Opmeer Met de onthulling van het kunstwerk ‘Sport en Beweging’ stelt wethouder J. Koopman het sportcomplex ‘De Weijver’ aan het Kerkepad officieel in gebruik.

Opmeer Op 74-jarige leeftijd overlijdt Henticus Jacobus Albertus Maria Wajon. Hij was van 1950 tot 1978 gemeentearts.

27 mei
Alkmaar Bij zijn afscheid als burgemeester wordt Cees M.L. Roozemond – hij vertrekt met vut – benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

« april | juni »

 


Hé, is dat Westfries?

26. Jongens, niet zo klammen (ruzie maken)!
Twee klammers, twee schuld.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.