Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1988 » juli

Kroniek van West-Friesland - juli 1988

1 juli
Alkmaar Jacobus (Jaap) Johannes Pot (47), lid van de PvdA, wordt als burgemeester ingehaald. Hij heeft zeven jaar de gemeente Tiel als eerste burger gediend.

Zwaagdijk-West. Mevrouw A. Vermaat (57) uit Hoorn neemt met 40 onderwijsjaren, waarvan de laatste 37 als kleuteronderwijzeres op de St. Lidwinaschool, afscheid en wordt onderscheiden met de eremedaille in goud van de orde van Oranje Nassau en het pauselijke ereteken Pro Ecclesia et Pontifice.

Hoorn Aan de vooravond van het 100-jarig bestaan op 1 augustus opent staatssecretaris J. Evenhuis van Economische Zaken het nieuwe onderkomen van de Kamer van Koophandel aan de Maelsonstraat.

10 juli
Enkhuizen Na een solo-reis om de wereld met zijn jacht ‘Windbreker’ keert na drie jaar Henk van 't Oever terug in de thuishaven. Augustus 1985 vertrok hij en zeilde van ‘eilandje naar eilandje’.

11 juli
Wognum De erepenning in goud van de gemeente wordt – posthuum – toegekend aan de op 14 januari 1987 overleden CDA-wethouder J. Wenker. Zijn weduwe heeft de onderscheiding in ontvangst genomen.

12 juli
Beemster Op 81-jarige leeftijd overlijdt Pieter Vlug, rustend veehouder en van 1966 tot 1976 voorzitter van de zuive1coöperatie ‘De Combinatie’. In die kwaliteit maakte hij van een samenwerkingsverband russen de zuivelfabrieken te Oudendijk, Middelie, Beemster en Stompetoren één vereniging.

13 juli
Hensbroek Oud-gemeenteraadslid Dirk Turkstra overlijdt op 73-jarige leeftijd. Behalve met de politiek hield hij zich ook bezig met de hisrorie van zijn dorp.

Medemblik Staatssecretaris A. Evenhuis van Economische Zaken slaat de eerste paal voor de jachthavenaccomodatie in de nieuw aan te leggen Pekelharinghaven. Twee weken geleden werd er nog door DEK gevoetbald. Straks liggen er jachten.

14 juli
Venhuizen In de Bosmanstichting viert Arie Kruijssen zijn verjaardag, niets bijzonders zult u zeggen, maar hij maakt wel de eeuw vol!

17 juli
Heerhugowaard Hera-atlete Gretha Tromp (24) vestigt bij de nationale atletiekkampioenschappen in Groningen een nieuw Nederlands record op de 400 meter horden in de tijd van 56,17 sec. Twee weken later bracht zij het omlaag tot 55.59 sec.

22 juli
Oosterblokker Met 38 dienstjaren vertrekt meester J. Nouwen (59) met vut. De laatste 27 jaren bracht hij door als hoofd van de St. Pancratiusschool.

Hem Arie Jofriet (56), gedurende 28 jaar hoofd van de openbare ‘Hemschool’, houdt het eveneens voor gezien.

Venhuizen Gedurende 33 jaar diende Ben van Oerle (59) het r.k. basisonderwijs in dit dorp: eerst als onderwijzer, sinds 1963 als hoofd van de (jongens) Jozefschool en na het samengaan met de meisjesschool in 1970 – ‘dat proces verliep soepel’ – bleef hij hoofd.

24 juli, Warmenhuizen 24 juli
Warmenhuizen Steven Rooks (geboren op 7 aug. 1960 in Stompetoren) wordt groots gehuldigd als de eerste Nederlandse bergkoning van de Tour de France. Hij werd tweede in deze monsterrit, die dit jaar ‘slechts’ 3284 km telde. Kastelein Dirk Pronk van café ‘De Klok’ geeft zijn pand het aanzien van de ‘bolletjestrui’. Hij laat de gevel wit verven met daarop allemaal rode stippen. Drie dagen later brengen ruim 15.000 mensen Steven een luidruchtige hulde in zijn woonplaats.

« juni | augustus »

 


Hé, is dat Westfries?

173. 'Tijd is geld', zegt men. Daar is veul van an (grotendeels waar).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.