Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1988 » oktober

Kroniek van West-Friesland - oktober 1988

1 oktober
Obdam Sporthal ‘De Stap’ wordt feestelijk in gebruik genomen. Kees Koning, coördinator van het legioen van vrijwilligers dat de bouw mogelijk heeft gemaakt mag de deur openen. Kosten ƒ 850.000,-.

Heerhugowaard De gemeente is in financiële problemen geraakt en deze zijn zo groot geworden, dat men een ‘arrikel 12’ gemeente is geworden, d.w.z. dat men zich onder financieel toezicht van het Rijk stelt.

2 oktober
Lutjebroek Theo Zijp, sinds 1960 hoofd, resp. directeur van de basisschool ‘De Bascuul’, wordt met een druk bezochte receptie en veel geschenken uitgeluid. Hij heeft voor vrije tijd gekozen. Zijn oud-leerling Piet Groot volgt hem op.

5 oktober
Waarland Piet Stroet viert met zijn maten Jan v.d. Stoop (Nieuwe Niedorp), Klaas de Boer en Siem v.d. Stoop ('t Veld) het zilveren jubileum van hun klaverjas-rondje. Geschenk van hun vrouwen: een taart ‘25 jaar kaartclub’.

13 oktober
Westwoud Het ‘Dokter Singelenbergpark’ wordt officieel aan de bewoners overgedragen. Het dorpsbos (ruim 4 ha) is aangelegd in het kader van de ruilverkaveling Westwoud.

15 oktober
Enkhuizen Draka-Polva viert het 125-jarig bestaan van het moederbedrijf Solvay in België met bezoeken aan het Zuiderzeemuseum. In de avonduren wordt het feest voortgezet in een grote feesttent met o.m. Lee Towers.

16 oktober
Egmond In Enno J. Brommet (42), tot dan voor de PvdA wethouder van Veendam, begroet de gemeente haar nieuwe eerste burger.

19 oktober
Opmeer De gymvereniging ‘Kracht en Vriendschap’ bestaat driekwart eeuw. Feest voor de leden en met als één van de hoogtepunten een jubileumshow. De vereniging telt momenteel 550 leden.

21 oktober
Hoorn De Rijks Middelbare Tuinbouwschool besraat 75 jaar. Gestart werd in de Bontekoestraat. Momenteel volgen zo'n 600 leerlingen het onderwijs. Er wordt les gegeven in 17 vakken. De school geniet landelijke bekendheid. Zelfs uit Zuid-Limburg komen er tuinders om hun kennis uit te breiden.

22 oktober
Zuidermeer Pater Kees Spil (44) komt om het leven bij een roofmoord in Uganda. Hij werkte daar als pastor en ontwikkelingswerker en was lid van de orde van Mill Hill. De avondwake in Zuidermeer was druk bezocht.

Hoorn Op 85-jarige leeftijd overlijdt de musicus Roelof Wassenaar, dirigent, componist, arrangeur en ereburger van Hoorn, voorts ridder in de orde van Oranje Nassau. Hij was oprichter o.m. van de mandolineorkesten ‘Entre Nous’ (Hoorn), ‘Excelsior’ (Aartswoud) en van de ‘Eerste Hoornse Accordeon Vereniging’.

28 oktober
Zwaag Aan de Dorpsstraat gaat een Westfriese stolpboerderij in vlammen op. De boerderij huisvestte een kinderdagverblijf en een tegelhandel.

 


Hé, is dat Westfries?

499. Wie de buul ('t geld) heeft, is baas.
(Wie de geldbuidel, de portemonnee heeft, die heeft de macht).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.