Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1989 » juli

Kroniek van West-Friesland - juli 1989

8 juli
De Haukes. Het KNMI-neerslagstation op Wieringen noteert een nieuw nationaal regenrecord: 127 mm in 24 uur. Het oude record van 125 mm dateerde van 18 juli 1987, gemeten in Spierdijk.

14 juli
Alkmaar Jos J. Appelman (62) uit Beverwijk, ruim 41 jaar actief in de tuinbouwafzetsector en sinds 1968 als directeur van de Coöp. Veiling in Beverwijk en sinds 1 januari 1989 als directeur van de gefuseerde veiling ‘Kennemerland’, vertrekt met vut. Hij doet dat met vele geschenken en de eremedaille in goud van de orde van Oranje Nassau.

20 juli
Wijdenes De ‘Oud Westfriese Dansgroep Wijdenes’ vertrekt naar Malysia, de nieuwe naam van het schiereiland Malakka, om deel te nemen aan de feesten van ‘Historical City’ in de hoofdstad op 26 en 27 juli.

« juni | augustus »

 


Hé, is dat Westfries?

403. Joos (mensen), komen jullie te konkelen (schaften, te ± 10 uur in de voormiddag 'n rustpauze onder 't werk, waarin 'n kop koffie door de baas wordt aangeboden).
Opm.: 'Konkelen' is wel Ned. maar betekent dan knoeien, knoeierijen plegen, kuipen, intrigeren, kwaadspreken, bv.: Door konkelen achter onze rug hebben ze ons die mooie betrekking afgesnoept.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.