Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1990 » juli

Kroniek van West-Friesland - juli 1990

5 juli
Alkmaar Prof.dr.ir. E. Cordfunke ontvangt de zilveren legpenning van de stad Alkmaar wegens zijn verdiensten op het terrein van de geschiedschrijving en het bodemonderzoek. Een kwart eeuw lang is hij eindredacteur geweest van het ‘Alkmaars Jaarboekje’ en verzorgde hij de uitgaven van de Alkmaarse ‘Historische Reeks’. Prof. L. Noordegraaf volgt hem op.

7 juli
Schoorl De restanten van het eens vermaarde hotel ‘De Roode Leeuw’ zijn opgeruimd. De gemeente beraadt zich over nieuwbouw, maar een actiegroep wil de opengekomen plaats zo laten, ‘omdat het doorkijkje naar het Klimduin zo mooi is.’

15 juli
Heerhugowaard Atlete Gretha Tromp legt bij de nationale atletiekkampioenschappen in Rotterdam beslag op drie nationale titels: de 200, de 400 meter en de 400 meter horden.

17 juli
Heerhugowaard Willem Oudeman (65) promotor van de graszaadteelt gaat met pensioen. Als landbouwkundige heeft hij veel akkerbouwers gemotiveerd tot het telen van gras. Het bedrijf waarvoor hij werkte kan nu over zo'n 10.000 ha. voor de graszaadteelt beschikken.

20 juli
Bovenkarspel De – tijdelijke – Florahalte zal worden omgezet in een permanent gebouw. Gedurende drie jaar is er gekeken naar de verkoopcijfers. Deze cijfers rechtvaardigen het besluit om een permanente vestiging te creëren.

21 juli
Heerhugowaard Op de 31e Internationale Wiskunde Olympiade, die in Peking wordt gehouden (met 320 deelnemers uit 54 landen) legt René Sitters (18) van het Han Fortmancollege beslag op een bronzen medaille.

28 juli
Sint Maarten De uit Purmerend afkomstige Coos en Odette Schrama betrekken met hun drie kinderen het voormalige gemeentehuis als woning. De burgemeesterskamer is nu keuken, de kluis doet dienst als badkamer.

« juni | augustus »

 


Hé, is dat Westfries?

721. Kalkedodders zijn kale, jonge vogeltjes, die nog maar korte tijd uit 't ei zijn.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2021 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.