Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1992 » juli

Kroniek van West-Friesland - juli 1992

2 juli
Beemster Dirk Köhne, gedurende 18 jaar de agrarische- en liberale stem in de gemeenteraad, krijgt bij zijn afscheid uit handen van burgemeester Cattel de ‘Beemster Tegel’ aangeboden, een speciale onderscheiding voor mensen, die zich voor de Beemster gemeenschap verdienstelijk hebben gemaakt.

3 juli
Enkhuizen Burgemeester D.J. Krajenbrink opent het nieuwe expositie- en documentatie centrum van het Apostolisch Genootschap. Hij onthult het beeld ‘Erfdeel der Vaderen’, in tegenwoordigheid van Apostel Slok, de geestelijk leider van het Genootschap. Deze overhandigt aan de burgemeester een videofilm met beelden uit 1948 van Enkhuizen. Dat het centrum juist in Enkhuizen is gevestigd vindt zijn oorzaak in het feit dat de band tussen Enkhuizen en de geestelijke leiders van het Genootschap zeer hecht is.

Warmenhuizen Bij zijn afscheid als voorzitter van de directie van bouwbedrijf MJ. de Nijs en Zonen BV wordt de heer P. de Nijs benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau. Ruim 45 jaar was hij aan dit bedrijf verbonden. Sinds 1986 in zijn laatste functie.

28 juli
Hensbroek Steenbedrijf ‘De Steenklip’ uit Sneek plaatst aan het dorpsplein een nieuwe gedenksteen: een replica van de plaat, die in 1879 in het stoomgemaal van de voormalige polder Hensbroek werd geplaatst en die op 1 maart door vandalen werd vernield.

« juni | augustus »

 


Hé, is dat Westfries?

23. Dat kind lag lekker te spragen in de zon (koesteren, zonder bedekking met dekens). Na 't middageten doet opa altijd 'n tukkie of: tokkie (middagdutje, middagslaapje, sièsta).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2021 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.