Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 1993 » juli

Kroniek van West-Friesland - juli 1993

1 juli
Beemster Bij zijn afscheid als secretaris van de Stichting "Zorg voor Bejaarden" ontvangt Kor de Jong (68) de Beemster-tegel. Bij zijn afscheid in 1988 als gemeentesecretaris werd hij al onderscheiden met de ere-penning van de gemeente.

5 juli
Alkmaar De Firma Ypma (piano's, orgels, keyboards en CD/grammofoonplaten) ontvangt bij het 125-jarig bestaan het predikaat "Hofleverancier." Piet Ypma begon zijn pianohandel in 1868 in de Langestraat. De huidige eigenaar-directeur (sinds 1969) Steef vertegenwoordigt de derde generatie.

8 juli
Heerhugowaard Staatssecretaris Aad Kosto van Justitie slaat de eerste paal voor een nieuwe gevangenis met 218 cellen, die aan de Copernicusstraat op het industrieterrein Zandhorst wordt gebouwd. Het complex, dat een vrouwenvleugel met 72 cellen krijgt, gaat ƒ 57 miljoen kosten.

10 juli
Noord-Scharwoude Op 76-jarige leeftijd overlijdt Klaas de Boer. Vanaf 1961 tot 1974 maakte deze oud-tuinder voor de PvdA deel uit van de gemeenteraad van Langedijk. Vanaf 1966 was hij wethouder.

12 juli
Onderdijk Provinciecommissaris drs. Jos van Kemenade stelt het nieuw aangelegde recreatie- en groengebied "De Vooroever" (bijna 150 ha groot) officieel open voor het publiek. De aanleg ervan heeft ruim ƒ 20 miljoen gekost.

14 juli
Medemblik Op de leeftijd van 92 jaar overlijdt Willem Kramer. In 1962 richtte hij de historische vereniging "Medenblick" op. Hij diende deze vereniging 25 jaar lang als voorzitter. Ook was hij oprichter van de Oudheidkamer. Op kerkelijk gebied heeft hij eveneens zijn sporen verdiend. De stad eerde hem in 1980 met de gouden eremedaille van de stad.

17 juli
Kreileroord Bakkerij De Jager uit Slootdorp sluit haar filiaal aan de Klaverstraat. Daarmede verdwijnt de laatste winkel uit het (vierde) dorp in de Wieringermeer. "Het dorp sterft een beetje," zei Marjan Kluft, die de winkel 16 jaar lang beheerde.

31 juli
Heerhugowaard Hera-atleet Robin Korving (19) wint in het Spaanse San Sebastian bij de Europese jeugdatletiekkampioenschappen de 110 meter horden in een tijd van 18.35 sec. Dat levert hem een gouden plak op.

« juni | augustus »

 


Hé, is dat Westfries?

499. Wie de buul ('t geld) heeft, is baas.
(Wie de geldbuidel, de portemonnee heeft, die heeft de macht).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2021 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.